string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Elftal vragen aan… Expertise Bureau Noord.

Woensdag 09 november 2022 om 11:00

Familiebedrijf Expertise Bureau Noord bv en zijn handelsnaam EBN Bouwadvies zijn geen onbekenden in de zakelijke poule van FC Groningen. EBN valt als multidisciplinair schade-expertisebureau op door hun herkenbare LED-reclame, de uitingen op de videowalls en het interne beeldcircuit. De familie Bijzet zelf, Chris, Kim en vader Sietse, bezoeken de FC echter bewust ‘onopvallend’ met familie en (klein)kinderen. Op dat vlak dus geen ‘aanwezige’ verschijningen, maar positieve en bescheiden genieters; van de wedstrijd, de ambiance en hun geliefde FC!  

EBN 6

1. Chris, Expertise Bureau Noord; wat doen jullie precies en voor wie zijn jullie van waarde?
“Expertise Bureau Noord is een onafhankelijk schade-expertisebureau met de specialisatie schade-expertise voor verzekeraars, volmachthouders en eigenrisicodragers. Daarnaast hebben wij ook de handelsnaam EBN Bouwadvies opgericht waarin wij bouwkundige diensten aanbieden zoals keuringen, in en aankoop, meerjaren onderhoudsplanningen, en deskundigenonderzoek.”
 
2. Hoe staan jullie klanten optimaal bij?
“We willen relaties ontzorgen en in onze werkgebieden betekent dat goed voorsorteren en vragen tijdig ondervangen. Bijvoorbeeld over duurzaamheid. We zijn multidisciplinair en werken op beide fronten altijd op basis van feiten en niet met aannames. Klanten weten bij ons waar ze aan toe zijn, want duidelijke en tijdig communiceren hebben we hoog in het vaandel.”
 
3. Wat zijn jouw eerste herinneringen aan FC Groningen?
“Een van mijn eerste herinneringen is dat ik op de radio de historische ‘5-5 wedstrijd’ tegen Ajax volgde, met Erwin en Ronald Koeman. Niet veel later bezocht ik FC Groningen – Ajax in het Oosterpark, met Ronald Koeman toen aan Ajax-zijde. Groningen en Ajax-fans stonden door elkaar, dat was een bijzondere sfeer.”
 
4. Jullie zijn lid van de FC Groningen Business Club. Op welke manier geven jullie invulling aan dit lidmaatschap?
“We zijn al meerdere jaren tevreden businessclublid bij de FC. Door onze PR via de club en in het stadion, hebben we zelfs diverse opdrachten gekregen. Ons lidmaatschap van de businessclub willen we de komende jaren meer leven inblazen, waarbij ik iets meer mijn gezicht zal laten zien bij activiteiten. Naar wedstrijden gaan we echter altijd met het gezin. Mijn vrouw Kim, ze doet onder meer financiële zaken bij EBN, is ook een echte FC-supporter! Net als mijn vader Sietse trouwens. Het familiegevoel is voor ons ook bij de FC erg belangrijk.”
 
5. Wat heb jij het FC Groningen-netwerk te bieden?
“Dan denk ik vooral aan de juiste meerjaren onderhoudsplanningen voor gebouwen die we vanuit EBN Bouwadvies kunnen realiseren. Veel ondernemers en organisaties hebben de factor onderhoud niet planmatig in kaart gebracht. En dat is jammer, want gezien de duurzaamheidsactualiteit kun je op dat gebied al snel slimme besparingen realiseren. Maar het hoofddoel van een meerjaren onderhoudsplanning is natuurlijk het ondervangen van onvoorziene kosten”
 
6. Waar liggen volgens jou nog groeikansen voor jullie bedrijf?
“Voor ons is groeien geen primair doel. Wij willen in eerste plaats continueren en onze kwaliteit van dienstverlening hooghouden. We zijn al flink gegroeid de laatste jaren, begonnen in 2011 vanuit huis met mijn vader, vrouw en ik en werken nu met zijn veertigen. Die werkgelegenheid voor onze mensen willen we vooral in stand houden. We merken dat we in onze vakgebieden, met name in de schade-expertise, al sterk gepositioneerd zijn, maar op het gebied van de genoemde meerjaren onderhoudsplanning zien we groeikansen.”
 
7. Wat weten mensen niet over Expertise Bureau Noord wat wel leuk is om te weten?
“Ik vind het mooi te vertellen dat we een zeer ervaren team van medewerkers hebben. Gemiddeld genomen hebben onze EBN-medewerkers ruim twintig jaar werkervaring in ons vakgebied. Ook denk ik dat veel mensen niet weten dat we met tien ingenieurs een breed ingenieurscorps paraat hebben. We doen het bij EBN echter met zijn allen en werken onderling fantastisch samen. Op die teamspirit en onze mensen zijn we als directie heel erg trots!”
 
8. Wat is de beste keuze die jij als ondernemer ooit hebt gemaakt, welke keuze heeft voor groei gezorgd?
“We zijn altijd blijven investeren in onze medewerkers. En dan niet alleen in salaris of fatsoenlijke voorwaarden, maar in zaken als opleiding bijvoorbeeld. Maar ere wie ere, daar is mijn vader Sietse mee begonnen. Hij is altijd sterk geweest in oprechte aandacht voor onze mensen. Daardoor groeien medewerkers, stijgt je kwaliteit en groei je als bedrijf. Die keuze van hem zal ik altijd onthouden.”
 
9. Welke tip en of adviezen kun jij ondernemers vanuit jouw vakgebied meegeven?
“De klimaatverandering is gaande en verandering in regel- en wetgevingen zijn aanstaande. Dus probeer als organisatie zo snel mogelijk CO2-neutraal te gaan werken. Ga innoveren, nog voordat de overheid het je gaat opleggen. Dan sta je op achterstand.”
 
10. Wat is de belangrijkste les die jij als ondernemer hebt geleerd?
 “Ga niet voor de snelle route naar succes, maar geloof in een gedegen aanpak en ga altijd voor het blijven leveren van kwaliteit. Probeer je onderneming vanuit die kwaliteit ook toekomstbestendig te maken, dus denk vooruit en kijk naar de lange termijn. Blijf innoveren, blijf je mensen en diensten en kwaliteit koesteren, klanten herkennen en waarderen dat.”
 
11. Waarom is het leuk om te ondernemen Chris?
 “Als ondernemer kun je jezelf en je eigen ideeën, wensen en creativiteit volledig kwijt in je onderneming. Dat direct kunnen sturen en dus ‘het ondernemen’, dat geeft veel voldoening. Maar het allermooiste vind ik het om samen met ons team gestelde resultaten te halen. Wij beseffen ons goed dat we het niet alleen kunnen en zijn echt trots- en scherp op onze teamplay en bedrijfscultuur. We willen laagdrempelig zijn voor onze mensen, dat maakt het vervolgens voor ons ook vele leuker om te ondernemen.”

EBN 1

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam