string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Elftal vragen aan… Bitsiel!

Woensdag 10 mei 2023 om 17:26

ICT-dienstverlener Bitsiel is goed én groot in het beveiligen van online-omgevingen. Kwaliteit borgen ze met een gebalanceerd team securityspecialisten en hoogwaardige oplossingen. Hun omvang wordt benadrukt door een veelzijdig klantenaantal en partnerships met gerenommeerde leveranciers. Het sales-duo Johan Meems en Jose de Vries is net terug uit Miami, waar ze de ‘Beyond Trust Regional Reseller of the year award’ ontvingen. In elf antwoorden vertellen deze prijswinnaars meer over Bitsiel en het belang van veilige online-omgevingen.

1. Kunnen jullie iets over jezelf vertellen?

“Ik ben Jose de Vries, 30 jaar oud, woonachtig in Kropswolde, getrouwd en vader van twee zoontjes. Ik kom uit de automotive en werk een jaar voor Bitsiel. Naast mij Johan Meems, 28 jaar, ook getrouwd en al acht jaar werkzaam voor Bitsiel. Daarmee is Johan al jaren een bekend gezicht voor klanten en collega’s. Een begrip.”

2. Wat is Bitsiel en met welke missie werken jullie?

“Bitsiel is een IT-security bedrijf. We beveiligen IT-infrastructuren en verbeteren bestaande online beveiliging van bedrijven en organisaties. Het is onze visie om de regie en controle over de toegang tot systemen en daarmee informatie terug te geven aan de klant. De klant bepaalt aan wie, wanneer en op welke wijze toegang wordt verleend tot hun informatie. Ze blijven altijd verantwoordelijk voor hun informatie.”

3. Wat voor diensten en oplossingen leveren jullie?

“We gaan voor maximale toegangsbeveiliging van IT-systemen en IT-monitoring, waardoor we zorgen dat organisaties in control komen. Onze diensten richten zich op het Priviliged Acces Management. Met deze PAM-oplossingen maken we inzichtelijk welke activiteiten er door gebruikers met hoge rechten worden uitgevoerd. Met als doelstelling het voorkomen van misbruik van hoge rechten door kwaadwillende derden. Daarnaast heeft Bitsiel een Security Operation Center om beveiligingsproblemen in IT-infrastructuren op te sporen.”

4. Zijn ondernemers en bestuurders scherp genoeg op de veiligheid van data en systemen?

“Nee, nog te weinig. We merken vaak dat er pas achteraf het noodzakelijke besef is. Voor veel bedrijven is een investering in beveiliging een sluitpost in de begroting. Bestuurders realiseren zich vaak niet dat zij hoofdelijk aansprakelijk zijn en zijn zich niet bewust van de maatregelen die genomen moeten en kunnen worden. Daarnaast is IT-beveiliging een terugkerende post in de begroting en vraagt het veel van organisaties. Maar helaas is het noodzakelijk. Er zijn helaas steeds meer voorbeelden dat er vertrouwelijke data op straat ligt.”

5. Hoe gaan jullie te werk?

“Dat hangt van de vraag af, maar vaak beginnen we met een uitgebreid gesprek met een IT- en/of facilitair medewerker over de actuele beveiliging en specifieke behoefte. Wat is er wel of nog niet geregeld? Waar moeten er dingen verbeterd worden? Vervolgens kunnen we een stappenplan opstellen voor de specifieke situatie.”

6. Voor wat voor organisaties en bedrijven werken jullie en waar zouden jullie graag voor werken?

“We werken voor bedrijven en organisaties met veel en gevoelige data. Voor zakelijke dienstverleners, de industrie en bedrijven in de transport- en logistieksector. Ook de zorg en welzijn is een grote pijler voor ons, daarin zijn we actief voor ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Onze klanten zitten door heel Nederland, maar ook in Bonaire en de USA bijvoorbeeld. De komende jaren willen we meer zakendoen met regionale bedrijven en organisaties. Bedrijven in onze achtertuin. Hier in het Noorden liggen kansen genoeg. Die kansen proberen we in kaart te brengen.”

7. Jullie zijn net terug uit Miami waar Bitsiel de ‘Beyond Trust Regional Reseller of the year award’ heeft gekregen. Wat is dat voor een prijs?

“BeyondTrust is onze leverancier voor PAM-producten. Wij zijn wederom de grootste afnemer gebleken en hebben veruit de meeste PAM-implementaties in de Benelux verricht. Zo’n award onderstreept onze status als grote speler in de PAM-wereld. Beyond Trust is marktleider en wereldwijd een zeer gerenommeerde naam. We zijn trots op de samenwerking en zij kennelijk ook!”

8. Waarmee onderscheiden jullie je bij Bitsiel?

“We zijn klantgericht en flexibel en hebben door ons netwerk en ervaring veel kennis. We pellen IT-beveiligingsvraagstukken vakkundig af en komen snel met gerichte oplossingen. Desnoods bouwen of scripten we die oplossingen zelf. Onze flexibiliteit blijkt uit de snelheid van implementaties. Daarnaast kunnen we ook het beheer van PAM-oplossingen voor onze rekening nemen.”

9. Jullie zijn lid van zakelijk FC Groningen. Waarom?

“We zijn aangesloten om te netwerken. We willen Bitsiel en onszelf blijven positioneren in het Noordelijke bedrijfsleven. De FC Groningen Businessclub is daar een mooi podium voor. De voetbalresultaten zijn helaas niet goed, maar het netwerk van de FC is veelzijdig. Daar gaat het ons om.”

10. FC Groningen wil meedenken met ondernemers en bedrijven laten groeien. Op welke manier kan Bitsiel organisaties laten groeien?

“Wij kunnen voorkomen dat bedrijven door beveiligingsincidenten imagoschade oplopen. Door ons te laten mee denken en de inzet van onze diensten, neem of krijg je als organisatie de regie en de controle over het gebruik van hoge rechten binnen je IT omgeving. Zo neem je maatregelen om malware en ransomware aanvallen tegen te gaan. Dat maakt dat mensen zich bezig kunnen houden met dat waar ze goed in zijn.”

11. Welk advies kunnen jullie ondernemers en organisaties geven?

“Het risico op ransom- of malware-aanvallen of misbruik van admin rechten, is groter dan veel IT-managers denken. Er heerst vaak een ‘dat overkomt ons niet houding’. Maar het aantal admin accounts en rechten binnen (grotere)organisaties groeit, waardoor veiligheidsrisico’s ontstaan. Ook zien we meer organisaties een cyber security-verzekering afsluiten, maar niet weten dat ze alsnog moeten voldoen aan voorwaarden zoals een PAM-oplossing. We komen daarom graag met ondernemers, directieleden en IT-managers in contact. Daarbij luisteren we, stellen kritische vragen en eindigen met ons advies.”

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’