string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Eerste profcontract voor Roland Baas.

Dinsdag 27 januari 2015 om 09:56

Roland Baas heeft vanavond, dinsdag 27 januari, zijn eerste profcontract getekend bij FC Groningen. De 18-jarige verdediger deed dat tijdens een relatiebijeenkomst voor de ‘Vrienden van de Jeugdopleiding FC Groningen’ in het Hampshire Hotel – Plaza Groningen.

Roland Baas zit sinds 2008 vanaf de D1-pupillen in de jeugdopleiding van FC Groningen. Hij is afkomstig van amateurclub WVV 1896 uit Winschoten en woonachtig in Heiligerlee. Baas tekende een overeenkomst voor anderhalf jaar, tot medio 2016. Bovendien is er in de verbintenis een optie aan Groningse zijde voor nog een extra seizoen opgenomen.
Debuut
Jeugdinternational Baas is qua leeftijd een tweedejaars A-junior, maar speelt dit seizoen zijn wedstrijden in het elftal van Jong FC Groningen. De Oost-Groninger is daarnaast een vaste waarde bij Oranje onder-19. Baas begon in de jeugd van FC Groningen als linksback, maar verhuisde al snel richting het centrum van de verdediging. Hij maakte dit seizoen, op zondag 5 oktober 2014, zijn debuut in de Eredivisie.
Na een rode kaart voor Johan Kappelhof kwam Baas na een uur spelen in het veld in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord. Het kan minder, zeggen ze dan in Oost-Groningen… “Debuteren in De Kuip, toch één van de mooiste stadions van Nederland, dat kunnen niet veel spelers mij nazeggen. Een geweldige ervaring. Het wedstrijdshirt van dat duel hangt ingelijst in mijn kamer. Maar achteraf kijk ik er ook met gemengde gevoelens op terug, omdat we die wedstrijd met 4-0 verloren.”
Doelen
Baas is duidelijk daar waar het zijn toekomstplannen betreft en stelt zichzelf doelen. “Ik wil mij in het eerste elftal van FC Groningen spelen en hier een paar jaar voetballen. Als dat met een omweg nodig is, wil ik ook best verhuurd worden om als een betere speler bij FC Groningen terug te komen.”
Het centrale thema tijdens de bijeenkomst – die speciaal werd georganiseerd voor sponsors van onze jeugdopleiding – was ‘De toekomst van de jeugdopleiding’. Sprekers tijdens deze goed bezochte relatiebijeenkomst waren commercieel directeur Robbert Klaver en hoofd jeugdopleiding Paul Raveneau van FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard