string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Eerste lading nieuwe shirts al nagenoeg uitverkocht.

Woensdag 31 juli 2019 om 09:31

De eerste lading nieuwe wedstrijdshirts van FC Groningen is nagenoeg al weer uitverkocht. Het nieuwe uit- en thuisshirt van de Trots van het Noorden voor het seizoen 2019/2020 blijkt bijzonder populair. De club probeert via kledingleverancier PUMA zo snel mogelijk nieuwe voorraad te krijgen. FC Groningen wacht nog op antwoord wanneer PUMA een nieuwe lading shirts kan leveren.

Al bij de lancering tijdens de Open Dag van FC Groningen, afgelopen zondag, werd duidelijk dat de nieuwe wedstrijdshirts in de smaak vallen bij de achterban. Sinds de shirts ook via de webshop van de club te bestellen waren, is het helemaal hard gegaan. FC Groningen is nagenoeg direct al door de eerste voorraad shirts heen. Van de meeste maten zijn zowel van het uit- als thuisshirt nog slechts enkele exemplaren verkrijgbaar, zowel in de FanCorner als online in de webshop. De rest is uitverkocht.

nieuwe shirts 2

Algemeen directeur Wouter Gudde constateert tevreden dat een doel is bereikt. “Je probeert als club altijd een wedstrijdshirt te lanceren dat in de smaak valt bij de supporters. Wat dat betreft is het een schot in de roos geweest. We krijgen heel veel positieve reacties. Wat dat betreft is het jammer dat we in het productieproces onvoldoende rekening hebben gehouden met het zogenaamde ‘Gouden Aandeel’, waarin clubnaam, logo, clubkleuren, speelstad en thuisshirt zijn vastgelegd. In dit geval gaat het om de twee groene banen op het thuisshirt. Wij erkennen dat we hierin onzorgvuldig hebben gehandeld en betreuren dit.”

“Het is goed dat we dit in een gezamenlijk gesprek met het Supporterscollectief, Supportersvereniging en Ultras Cruoninga hebben besproken en uitgesproken. Wij hebben bij de supportersgroeperingen aangegeven dat wij ze in de toekomst in een eerder stadium van het proces zullen betrekken bij de productie van ons nieuwe thuisshirt. We kunnen nu al delen dat we het wedstrijdshirt voor het seizoen 2020/2021 eerder klaar hebben, zodat alle FC Groningen-supporters de zomer van 2020 kunnen doorbrengen in het nieuwe FC-shirt. Voor nu is het de uitdaging dat we zo snel mogelijk weer kunnen beschikken over een nieuwe voorraad shirts van dit seizoen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

5 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord