Eerste groepstraining nog zonder Robben

19 juli 2020

FC Groningen start aanstaande maandag – 20 juli – om 11.30 uur met de eerste groepstraining van het seizoen 2020/2021. De training op Sportpark Corpus den Hoorn, onder leiding van hoofdtrainer Danny Buijs, is vanwege corona-protocollen niet toegankelijk voor publiek. In samenwerking met RTV Noord en FOX Sports is de training van de eerste selectie live te volgen via de het YouTube-kanaal van de club en op de Facebook-pagina van de Trots van het Noorden. Arjen Robben zal hier nog niet bij zijn.

FC Groningen begon deze week officieel aan het seizoen 2020/2021. De spelersgroep onderging in het TopsportZorgCentrum en op de velden van Sportpark Corpus den Hoorn diverse fysieke testen. Zaterdag aan het einde van de dag waren bij de specialisten alle uitslagen van de testen bekend. Op basis hiervan heeft de staf in overleg met de speler onder meer besloten dat Arjen Robben maandag niet het veld opgaat om aan de groepstraining deel te nemen. De club wil geen enkel risico met hem nemen.

Het grote doel
Robben zelf reageert een tikkeltje teleurgesteld. “We zijn met z’n allen heel optimistisch en positief gestemd. Ik voorop. Dat is onveranderd, maar ik had in mijn hoofd om maandag aan te sluiten bij de groep. De specialisten binnen de club hebben geadviseerd dit niet te doen. Ik had me maandag graag met mijn teamgenoten laten zien, maar tegelijkertijd is het vele malen belangrijker dat ik er bij de start van het seizoen sta, dan bij de eerste groepstraining. We willen liever twee dagen later dingen doen die we in deze fase van het werken aan de comeback verantwoord vinden, dan één dag te vroeg. Ik snap dat met name de supporters mij graag maandag op het veld hadden willen zien, maar zoals ik me nu voel gaan ze me nog vaak genoeg in actie zien en dat is uiteindelijk het grote doel.”

Anders
De eerste training van het nieuwe seizoen is normaal gesproken een evenement waarbij veel supporters aanwezig zijn, maar dat is dit jaar vanwege de coronacrisis helaas anders. De trainingen van FC Groningen op Sportpark Corpus den Hoorn zijn voorlopig besloten en niet toegankelijk voor publiek. Om supporters toch zo goed mogelijk te kunnen bedienen en een kans te geven de training te volgen, gaat FC Groningen in samenwerking met RTV Noord en FOX Sports de eerste groepstraining van het seizoen live uitzenden.

De uitzending wordt gepresenteerd vanuit Restaurant 2 Corpus in het TopsportZorgCentrum, met een goed zicht op het trainingsveld. Voor, tijdens en na de training schuiven diverse FC Groningen-watchers en mensen van de club aan tafel in de uitzending. Ook Robben zal aan het woord komen.

Live
De eerste training wordt aanstaande maandag – 20 juli – vanaf 11.15 uur live uitgezonden via het YouTube-kanaal van FC Groningen en de Facebook-pagina van de club en via de website van RTV Noord en op FOX Sports.

20200708AZFArjenRobbenTraining-71
Gasterra

Laatste nieuws