string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Eerste dag trainingskamp verloopt vlekkeloos.

Dinsdag 06 januari 2009 om 21:59

De eerste dag van het trainingskamp van FC Groningen zit erop. De reis, het hotel en de trainingsaccommodatie kregen allemaal een dikke voldoende. Trainer Ron Jans kan zich de komende week met zijn manschappen onder prima omstandigheden voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

Vanochtend vroeg al stond het Groningse gezelschap op de luchthaven van Rotterdam. Mét Nicklas Pedersen, de nieuwste aanwinst. Die zocht, na een korte nacht, met kleine rode oogjes direct het gezelschap van Oluwafemi Ajilore. De twee kennen elkaar nog uit de Deense competitie. “We hebben tegen elkaar gespeeld”, laat Ajilore weten. Pedersen knikt instemmend. De kersverse spits was tot maandagavond laat in de weer om zijn overgang naar FC Groningen definitief te maken. “Ik ben blij met deze transfer”, laat Pedersen in een eerste reactie weten.
Malaga
Het vliegtuig van Transavia heeft als bestemming Malaga. De selectie tijdens het trainingskamp telt 24 spelers, in het vliegtuig stappen er maar 23. Met instemming van de volledige spelersgroep en staf had Gonzalo Garcia toestemming gekregen om rechtstreeks vanuit Compostela met een binnenlandse vlucht naar Malaga te vliegen. De Spanjaard zou zich op de plaatselijke luchthaven bij de Groningse ploeg vervoegen, maar hij had twee uur vertraging.
Dat kon niet gezegd worden van de reis die spelers, staf, begeleiding en sponsorrelaties maakten. De vlucht naar Malaga en de busreis naar Estepona, onder de rook van Marbella, verliepen vlekkeloos. Het Gran Hotel Elba Estepona bood vervolgens alle luxe voor een uitstekend verblijf.
Eerste training
Vanavond om 19.30 uur stond de eerste training gepland. Op een prima veld in Quinta, een klein half uur rijden van het hotel, werd eerst begonnen met enkele oefeningen om de lichamen weer los te krijgen na een week van rust en daarna kwam de bal er voor het eerst in 2009 aan te pas. De training werd afgesloten met een partijspel waarbij drie groepen rouleerden. Bij dit laatste onderdeel moesten vier spelers verstek laten gaan.
Sepp De Roover bleef na zijn liesoperatie uit voorzorg aan de kant. Hij kon het eerste gedeelte zonder problemen en klachtenvrij volgen. Hetzelfde gold voor Ajilore, die nog wat last van het bovenbeen heeft. Ook Petter Andersson pakt de draad na zijn knieblessure weer rustig op. Van Pedersen is dus bekend dat hij zijn knie nog rust moet geven. Om iets over 21.00 uur werd de eerste werkdag beëindigd en werd tevreden vastgesteld dat het trainingskamp een geslaagd begin kende.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren