string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Eelkema hoofdtrainer meidenvoetbal FC Groningen.

Vrijdag 22 juli 2022 om 10:00

Atty Eelkema wordt trainer/coach/manager van de meidengroep die vanaf dit seizoen bij FC Groningen gaat trainen. De voormalig international heeft bij de Trots van het Noorden een contract getekend voor één seizoen en is de eerste vrouwelijke trainer in de geschiedenis van de club. FC Groningen start vanaf het begin van dit seizoen met een Opleiding voor meiden met als doel om over vier jaar een volwaardig eerste elftal op niveau te hebben spelen.

20220721AttyEelkema002

Atty Eelkema is op 16 april 1982 geboren en speelde Eredivisie-voetbal bij sc Heerenveen. De verdediger werd meerdere keren opgeroepen voor het Nederlands Elftal en speelde in totaal twee interlands voor de OranjeLeeuwinnen. Eelkema wordt bij FC Groningen verantwoordelijk voor het verzorgen van trainingen in de twee trainingsgroepen waarmee de Trots van het Noorden haar Opleiding in het meidenvoetbal start.
 
Eelkema tekent een contract bij FC Groningen tot medio 2023. Coördinator meiden- en vrouwenvoetbal van FC Groningen Valerie Overkamp is opgetogen dat met Eelkema een gedreven trainer is gevonden voor de start van het meidenvoetbal bij de club. “We zijn hartstikke blij dat we Atty aan FC Groningen hebben kunnen verbinden. In de gesprekken zijn we zeer enthousiast geraakt over haar manier van werken. Atty heeft veel ervaring als trainer en passie voor het vak.”

20220721AttyEelkema007

“Dat ze beschikt over de juiste trainersdiploma’s en graag aan de basis wil staan van de implementatie van het meiden- en vrouwenvoetbal bij FC Groningen zegt veel over haar ambities. Atty heeft daarnaast veel ervaring als speler en trainer. Als voormalig international kan ze de inspiratiebron zijn voor de meiden die vanaf dit seizoen bij FC Groningen gaan beginnen. Op weg naar een droom, van Euroborg en misschien wel meer.”
 
Eelkema die in het verleden op topamateurniveau als trainer werkte bij de vrouwenafdeling van VIOD en Stiens kijkt ongelooflijk uit naar de uitdaging bij de Trots van het Noorden. “Ik heb nog nooit binnen een betaald voetbalclub als trainer kunnen werken, dat is voor mij persoonlijk een mooie uitdaging. Er ligt een goed plan bij FC Groningen en dat plan spreekt me aan. Met haalbare doelen en ook de droom van Euroborg. Als trainer hoop ik de meiden technisch en tactisch te laten groeien en met mijn ervaring met spelen op het hoogste niveau weet ik welk topsportgedrag er nodig is om het uiteindelijk te halen als topsporter. Ik kijk er enorm naar uit om hier te beginnen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’