string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

DVC Appingedam krijgt clinic na basisdebuut Joël van Kaam.

Donderdag 03 december 2020 om 16:00

Joël van Kaam is na Remco Balk de tweede basisdebutant dit seizoen uit de Opleiding van FC Groningen. Van Kaam stond op zaterdag 21 november thuis tegen Vitesse voor het eerst aan de aftrap bij een wedstrijd van het eerste elftal. Een mooi moment voor het jonge talent en ook voor DVC Appingedam, de club waar Van Kaam begon met voetballen. Deze vereniging krijgt, geheel volgens de nieuwe traditie, een clinic aangeboden van FC Groningen Trainen als een Prof. Van Kaam reikte onlangs zelf de cheque uit aan hoofd opleiding van DVC, Jan Medema.

20201127JoelvanKaam002

Joël van Kaam stroomde bij FC Groningen onder-12 in binnen de Opleiding van de Trots van het Noorden. De eerste stappen op het voetbalveld zette de jongeling in Appingedam bij de club die tegenwoordig DVC Appingedam heet. Voetballen en plezier maken op het veld in een veilige omgeving van een amateurclub is van groot belang voor de ontwikkeling van talent. In Appingedam kreeg Joël training van onder andere Jan Medema, tegenwoordig hoofd opleiding bij de amateurvereniging. Van Kaam en Medema halen herinneringen op uit die tijd.
 
De voetballer van FC Groningen kwam niet met lege handen naar zijn oude club. Als basisdebutant uit de FC Groningen Opleiding mocht Van Kaam een cheque overhandigen aan DVC Appingedam, lid van het Amateurconvenant FC Groningen. Binnenkort komen de FC-trainers van FC Groningen Trainen als een Prof naar Appingedam voor een speciale ‘Trainen als een Prof Joël van Kaam-editie.’ Natuurlijk is de hoofdpersoon zelf ook aanwezig bij die clinic.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard