string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Duel met SV Spakenburg wederom in speciaal bekershirt.

Woensdag 11 januari 2023 om 14:30

FC Groningen speelt morgenavond (donderdag 12 januari) in de tweede ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi voor eigen publiek tegen SV Spakenburg. De aftrap in Euroborg is om 20.00 uur. Voor seizoenkaarthouders geldt een gereduceerd tarief van 5 euro. De seizoenkaart is dit duel geen geldig toegangsbewijs. Losse kaarten voor niet-seizoenkaarthouders kosten 10 euro per stuk. Vanaf anderhalf uur voor de aftrap van de wedstrijd kunnen er ook toegangskaarten worden gekocht aan de stadionkassa’s. Voor het bekerduel met de amateurs uit Spakenburg is alleen de onderste ring van Euroborg geopend.

FC Groningen treedt tegen SV Spakenburg opnieuw aan in een zwart KNVB-bekershirt. Tijdens de bekercampagne van dit seizoen vraagt de Trots van het Noorden opnieuw extra voor de aardbevingsproblematiek in het verzorgingsgebied van de club.

Na de aanvoerdersband maakt FC Groningen een nieuw statement met een afwijkend shirt waarop hetzelfde seismologisch teken te zien is als op de aanvoerdersband, die nog steeds elke officiële wedstrijd wordt gedragen. De zwarte kleur van het shirt refereert aan het scenario waarmee veel slachtoffers en gedupeerden van de aardbevingen te maken hebben en/of mogelijk nog krijgen te maken.

Vastigheden
Hoewel de eerste officiële wedstrijd van 2023 afgelopen zondag met 1-0 verloren ging, ziet hoofdtrainer Dennis van der Ree geen aanleiding om zijn ploeg op de schop te gooien. “We hebben een teleurstelling te verwerken gehad, omdat we verloren hebben. Maar we moeten ook vasthouden aan onze werkwijze en volhouden in wat we doen; keihard werken en elke dag beter worden. We werken aan vastigheden en dan helpt het niet als je doorlopend wisselingen aanbrengt in je team.”

Voor het duel met Spakenburg keert Mike te Wierik terug in de selectie na een wedstrijd schorsing. “We wijzigen het elftal op één positie, ten opzichte van het duel met Excelsior. Ik hou er niet van om over wedstrijden heen te kijken, maar ik wil onze drie centrale verdedigers fit houden. Daarom spelen Mike en Thijmen (Blokzijl-red.) tegen Spakenburg centraal achterin,” licht Van der Ree toe.

Zondag speelt FC Groningen immers opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen Eredivisie-koploper Feyenoord. Met het opnieuw centraal achterin opstellen van Thijmen Blokzijl gaat de 17-jarige verdediger na zondag nu ook zijn officiële debuut in een thuiswedstrijd maken. Dit geldt eveneens voor de pas 19-jarige aanvaller Thom van Bergen.

SV Spakenburg
Tegenstander SV Spakenburg komt uit in de Tweede Divisie. Daarin staat de ploeg van trainer Chris de Graaf op de zevende plaats, waarbij de ‘Blauwen’ – zoals de bijnaam van de club luidt – voor de winterstop de stijgende lijn te pakken hadden. Van de laatste vijf competitiewedstrijden won Spakenburg er drie en verloor het slechts één keer. De Graaf werd begin november na twee interim-periodes voor de derde keer aangesteld als hoofdtrainer van de club. De Graaf is een ’kind van de club’, een rasechte Spakenburger. Zijn ploeg bereidde zich de afgelopen week voor op het bekerduel met een vijfdaags trainingskamp in het Spaanse Benalmadena. Spakenburg heeft Groninger Koos Werkman in de gelederen. De verdediger doorliep de gehele Opleiding van de FC.

Scheidsrechter
FC Groningen – SV Spakenburg staat donderdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Het stadion opent de poorten om 18.30 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg. Tickets zijn zowel online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl als aan de kassa’s bij het stadion. Let op PIN only.

Volledige voorbeschouwing
Bekijk hier de voorbeschouwing met Dennis van der Ree waarbij de hoofdtrainer onder meer kort terugblikt op het openingsduel van 2023 met Excelsior en ingaat op de wedstrijdselectie voor de bekerwedstrijd tegen de amateurs van SV Spakenburg.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Overtuigende zege FC Groningen in Eindhoven

4 dagen geleden

Lien kijkt in ‘Ons Team’ terug op mooie week

3 weken geleden

Ongeslagen serie in Dordrecht gestopt