string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Duel met sc Heerenveen stijf uitverkocht.

Dinsdag 23 december 2008 om 14:38

In de 212de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de wedstrijd tegen Roda JC, blikt hij vooruit op het duel met sc Heerenveen en meldt hij de openings- en sluitingstijden rondom de feestdagen.

“De 2-5 overwinning op Roda JC was afgelopen weekend meer dan welkom. Na vier nederlagen op rij is het belangrijk een negatieve spiraal te doorbreken en dat is in Kerkrade op een mooie wijze gelukt. Ook in het verre Limburg werden we weer gesteund door een zeer trouwe groep supporters. De zeventig fans die de moeite hadden genomen naar Kerkrade af te reizen, werden door de spelersgroep verrast met een FC Groningen-sjaal. Een gebaar en blijk van waardering van de selectie naar de niet aflatende steun van een vaste groep supporters bij de uitwedstrijden.”

Extra dimensie
“Door de winst op Roda JC krijgt het duel van komende zondag met sc Heerenveen een extra dimensie. Beide ploegen staan op de ranglijst gelijk in puntenaantal, maar wij beschikken over een beter doelsaldo. De wedstrijd in Euroborg is stijf uitverkocht en het belooft dan ook een mooie zondagnamiddag te worden. Het duel begint om 16.30 uur en aangezien we topdrukte verwachten, raden wij mensen aan wat eerder naar het stadion te komen, zodat verkeersproblemen uitblijven en iedereen op tijd binnen is voor de aftrap. Op het plein voor het stadion hebben we voor deze gelegenheid een winterfair ingericht, met kraampjes waar eten en drinken kan worden verkregen in een speciale kerstsfeer.”

“Voor ons als club is het een beetje een rare week. Aangezien we zondag een wedstrijd organiseren, moet er ondanks de feestdagen nog flink worden gewerkt op de kantoren. Spelers en staf hebben evenmin vrij. Zo staat er tweede kerstdag gewoon een training gepland. In deze periode wordt bovendien een verbouwing doorgevoerd op de kantoren van Euroborg. De club is volop in beweging en dit betekent dat we uit ons jasje aan het groeien zijn wat betreft de huisvesting. Er worden momenteel, door inventief omspringen met de beschikbare vloeroppervlakte, extra kantoorruimtes gecreëerd.”

Spelers bij Kerstplaza
“Vanmiddag (dinsdag – red.) zullen Gibril Sankoh en Koen van de Laak aanwezig zijn in Martiniplaza. Daar zullen zij tussen 15.00 en 16.00 uur tijdens de Kerstplaza handtekeningen uitdelen en een Nintendo wii verloten. Volgende week maandag, 29 december, hebben we ook nog een speciale activiteit met kinderen van de voetbalclub Kids United. Deze voetballers, met een verstandelijke handicap en variërend in de leeftijd van 6 tot 14 jaar, worden eerst opgehaald door de officiële spelersbus van FC Groningen, daarna rondgeleid in Euroborg en krijgen daarnaast een speciale ontvangst in een skybox. Middels dit soort activiteiten willen wij onze maatschappelijke verantwoording blijven uitdragen.”

“Afgelopen vrijdag was er een kerstbijeenkomst met de vrijwilligers van FC Groningen. De opkomst was goed en het is mooi te constateren dat buiten de inzet op bijvoorbeeld wedstrijddagen de betrokkenheid met de club groot is.”

Driedaagse trainingsstage
“Spits Serdar Oztürk, die na de winterstop op huurbasis zal uitkomen voor BV Veendam, en middenvelder Mesut Eslik van Jong FC Groningen zijn door de Turkse voetbalbond opgeroepen voor een driedaagse trainingsstage met de selectie van Turkije Onder-21. Zij verblijven van 22 tot en met 24 december in Istanbul.”

“We hebben inmiddels een punt gezet achter de nasleep van de competitiewedstrijd tegen Willem II. Zoals bekend stuurde de burgemeester van Tilburg op die bewuste zondag middels een noodverordening een trein met onder anderen FC Groningen-supporters terug naar het noorden. Vooral de manier waarop deze actie verliep en de behandelwijze van onze supporters door de lokale autoriteiten van Tilburg stuitte bij ons op grote weerstand. We hebben naar aanleiding hiervan een brief gestuurd. De burgemeester van Tilburg heeft hierop gereageerd en daarna zijn we persoonlijk met elkaar in gesprek gegaan.”

Slotconclusie
“De slotconclusie is, dat de burgemeester achter zijn standpunt blijft staan dat hij gezien de omstandigheden op een juiste wijze heeft gehandeld en opgetreden. Wij zijn het daar nog steeds niet mee eens, maar ons rest weinig anders dan ons bij die situatie neer te leggen. Heel vervelend voor met name de gedupeerde supporters, die wij overigens wel schadeloos hebben gesteld. Het siert Willem II dat zij op hun beurt hebben besloten om de bewuste kaarten niet bij ons in rekening te brengen. Dat is een net gebaar van de club. Wij hopen al met al dat deze gang van zaken in de toekomst zal leiden tot een betere wedstrijdorganisatie in Tilburg.”

“Als de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen van aanstaande zondag achter de rug is, zullen wij als organisatie gesloten zijn en derhalve van dinsdag 30 december tot maandag 5 januari niet bereikbaar zijn. Mocht daartoe aanleiding zijn, dan zullen in deze periode nieuwsberichten te vinden zijn op deze website. Ook de kaartverkoop voor de wedstrijden na de winterstop zal gewoon van start gaan op zaterdag 3 januari. De Supportersbalie opent in het nieuwe jaar op maandag 12 januari om 10.00 uur. In het programma van de tweede seizoenshelft is door de KNVB één wedstrijdwijziging toegepast. Het uitduel met AZ is verplaatst van vrijdag 27 februari naar zaterdag 28 februari. De aftrap in Alkmaar is ongewijzigd, om 20.45 uur.”

Kersteditie FC Groningen Journaal
“Met de mededeling dat de speciale kersteditie van het FC Groningen Journaal dezer dagen wordt verspreid in Groningen, Haren, Hoogkerk, de gemeenten De Marne en Noordenveld, Westerkwartier en op Ameland, besluiten we deze laatste nieuwsbrief van 2008. De volgende nieuwsbrief verschijnt op dinsdag 6 januari 2009. Vanaf deze plaats wensen wij u dan ook fijne feestdagen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren