string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Duel met Ajax UITVERKOCHT; officieel afscheid van Bacuna.

Donderdag 29 augustus 2013 om 11:50

De wedstrijd FC Groningen - Ajax is UITVERKOCHT. Het competitieduel in Euroborg begint zondagmiddag om 12.30 uur. Supporters wordt aangeraden tijdig naar het stadion te komen in verband met te verwachten drukte, zowel rondom het stadion als bij de informatiebalie bij ingang 2 van het stadion. De kassa's bij Euroborg blijven zondag gesloten. De stadionpoorten gaan om 11.00 uur open.

Leandro Bacuna zal zondagmiddag voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen – Ajax in Euroborg officieel afscheid nemen van FC Groningen. Dit zal aansluitend aan de warming-up gebeuren, zo rond 12.20 uur.
Leandro Bacuna speelde tussen 2009 en 2013 exact 126 officiële wedstrijden in het eerste elftal van FC Groningen, waarin hij 17 keer scoorde. Hij kwam op 10-jarige leeftijd in 2002 van GVAV-Rapiditas naar FC Groningen en speelde dus elf jaar in het groen-wit. In de afgelopen jaren speelde hij tien keer voor Jong Oranje en scoorde één keer.
Bij Aston Villa maakte Bacuna inmiddels tweemaal zijn opwachting in de hoofdmacht. Als invaller in de uitwedstrijd bij Arsenal (1-3 winst) was hij de 101ste Nederlander ooit in de Engelse Premier League. In zijn eerste thuiswedstrijd stond hij in de basis tegen Liverpool (0-1 verlies) en werd hij uitgeroepen tot Man of the Match. In juli 2014 komt Bacuna met Aston Villa een oefenduel spelen in Euroborg, tegen FC Groningen.
Fietsenstalling
Bij de vorige thuiswedstrijd tegen FC Utrecht was er enige onduidelijkheid over de locatie van de fietsenstallingen. Deze nieuwe P5 is gesitueerd aan de Eelkemastraat, tussen het Menzis gebouw en het NS-station Europapark. Naast de zogenaamde ‘kolenmuur’. Hier zijn circa 1.100 stallingsplaatsen. Bij het NS-stadion Europapark zijn overigens nog eens 750 gratis stallingsplekken voor fietsen. Op het terrein direct vóór Euroborg mogen in ieder geval geen fietsen worden geplaatst. Dit staat duidelijk middels borden aangegeven. Fietsen die op verkeerde plekken staan, worden door de gemeente verwijderd.
Wedstrijdinfo
De wedstrijd FC Groningen – Ajax begint zondagmiddag 1 september om 12.30 uur in Euroborg. Het stadion opent om 11.00 uur. Iedereen wordt geadviseerd tijdig naar Euroborg te komen om tijdig het stadion te kunnen betreden. In de Stad zijn dit weekend liefst 23 verschillende evenementen. Ook kunnen bij de Infobalie bij Ingang 2 van Euroborg wachtrijen ontstaan in verband et af te halen kaarten.
In de pauze van de wedstrijd worden de prijswinnaars van de feestelijke opening van de Fan Corner Groningen in het zonnetje gezet. De winnaars van een seizoenkaart voor het leven en een jaar lang gratis rijden in een Toyota Yaris, aangeboden door Noordlease, krijgen symbolisch hun prijs overhandigd.

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren