string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Drost: ‘Schoten zijn gevaarlijk, maar helaas gaan ze er nog niet in’.

Dinsdag 19 april 2016 om 21:39

FC Groningen pakte dinsdagavond drie punten door Roda JC Kerkrade met 1-0 te verslaan. Jesper Drost kreeg in de tweede helft een flinke tik op zijn onderbeen, maar kon de pijn eruit lopen en speelde de gehele wedstrijd uit. De middenvelder was een aantal keer gevaarlijk, maar scoorde niet.

Drost vuurde binnen drie minuten voor het eerst op het doel van de Limburgers en probeerde het in de eerste helft nog een paar keer van afstand. “Ik ben er inderdaad wel mee bezig en de schoten zijn gevaarlijk, maar helaas gaan ze er nog niet in,” zei Drost na de wedstrijd. “Ik denk dat we voor rust prima speelden tegen een ploeg die kwam voor een punt. Dan is het belangrijk dat je geduld houdt en uiteindelijk hebben we gewonnen.”
Er staan
Door de winst is FC Groningen nu vier wedstrijden achter elkaar ongeslagen en werden in die vier duels tien punten gepakt. Daarmee is de Trots van het Noorden nog steeds in de race voor de play-offs, al heeft FC Groningen dat zelf niet in eigen hand. Drost blijft liever dan ook van wedstrijd tot wedstrijd kijken.
“Door die slechte serie van zes verliespartijen kunnen we het nu niet zelf afdwingen, maar als de andere ploegen iets laten liggen moeten we er wel staan. We moeten de komende twee wedstrijden zelf winnen, anders hebben we er ook geen recht op.”
Strafschop
Drost kreeg in de slotfase van de wedstrijd een grote kans op de 2-0, maar werd in het strafschopgebied gevloerd. De middenvelder zag dat collega Albert Rusnak de penalty tegen de keeper aan schoot. “Pech voor Albert en we hadden het eerder af moeten maken. Nu bleef het nog spannend tot het einde. Ik kreeg een honderd procent kans en de keeper raakte me, maar ik had liever uit de actie zelf gescoord.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

1 week geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

4 weken geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen