string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Drost, Linssen, Tamata, Kieftenbeld, Lindgren en Tibbling in FCG TV.

Vrijdag 31 juli 2015 om 10:21

Vanavond gaat op FOX Sports het zevende seizoen FC Groningen TV van start. Dat begint met het voorstellen van de nieuwe aanwinsten van FC Groningen: Jesper Drost, Bryan Linssen en Abel Tamata. Daarnaast vertelt Maikel Kieftenbeld uitgebreid over zijn overgang naar Birmingham City en is er een vooruitblik op de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal met Erwin van de Looi, Rasmus Lindgren en Simon Tibbling.

Donderdagmiddag werd Jesper Drost in Euroborg gepresenteerd als nieuwe aanwinst van FC Groningen. De middenvelder die is overgekomen van PEC Zwolle sprak uitgebreid met de aanwezige pers en uiteraard ook met FC Groningen TV. Eerder werden Bryan Linssen en Abel Tamata al vastgelegd om de selectie van de FC te versterken. Afgelopen zondag kwamen zij in actie tijdens de laatste oefenwedstrijd tegen Roda JC en FCG TV was daarbij.
Met Tjaronn Chery en Maikel Kieftenbeld waren er twee spelers die de FC de afgelopen weken verlieten voor een overstap naar Engeland. De overgang van Kieftenbeld naar Birmingham City kreeg deze week zijn beslag. Afgelopen woensdag kwam de oud-aanvoerder naar het trainingscomplex in Haren om afscheid te nemen van zijn nu oud-ploeggenoten en sprak hij uitgebreid met FC Groningen TV over zijn nieuwe club.
Zondag begint voor FC Groningen het seizoen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen landskampioen PSV. Voor FC Groningen een unieke gebeurtenis, want nooit eerder speelde FC Groningen in deze seizoensopener. Met trainer Erwin van de Looi, Rasmus Lindgren en Simon Tibbling kijkt FCG TV vooruit naar het duel van zondag in Amsterdam. Voor Tibbling kan het al de derde prijs worden dit seizoen want naast de KNVB-beker won hij met Zweden onder-21 in Praag de Europese titel.
FC Groningen TV wordt elke vrijdag om 18.15 uur uitgezonden op FOX Sports Eredivisie kanaal 1.  De uitzending wordt vrijdagavond om 21.30 uur herhaald op kanaal 1 en om 21.15 uur en 22.45 uur op kanaal 3. Zaterdag is FCG TV om 15.15 uur te zien op kanaal 1 en zondag om 16.40 uur op kanaal 1, voorafgaande aan de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.
FC Groningen TV is elke zaterdag vanaf 15.30 uur ook te zien op OOG TV en via Ziggo kanaal 40 en KPN, Telfort en XS4All kanaal 622. De uitzending wordt doorlopend herhaald tot zondagochtend 9.00 uur.
De items uit FC Groningen TV zijn na de uitzending ook te zien op deze site: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op het YouTube-kanaal van FC Groningen TV: www.youtube.com/fcgroningentvVolg FC Groningen TV ook op Twitter via www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren