string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Drost: ‘Je moet altijd gebrand zijn om je te laten zien’.

Vrijdag 29 januari 2016 om 14:44

Jesper Drost keert zaterdagavond voor het eerste sinds zijn overgang naar FC Groningen terug in Zwolle. De middenvelder speelde 13 seizoenen voor PEC Zwolle, maar staat dit weekend voor het eerst als tegenstander op het veld van het IJsseldeltastadion. Een speciaal duel dus voor de middenvelder.

“Natuurlijk heeft het iets extra’s,” zegt Drost. “Ik heb er 13 jaar gespeeld en ken veel mensen bij de club. Daardoor zal het morgen wel even anders zijn, maar aan de andere kant is het voor ons ook gewoon weer een wedstrijd. Veel contact met de spelers van Zwolle heb ik deze week niet gehad, dat kwam ook doordat er een midweekse speelronde was. Wouter Marinus heb ik even gesproken, maar niet over de wedstrijd.”
Gebrand
Extra spanning geeft de terugkeer in Zwolle niet bij Drost. “Ik ben gebrand om me te laten zien, maar dat moet je iedere wedstrijd zijn. Ik speel op dit moment meer vanaf de linkerkant en zal vanuit mijn rol de kansen moeten zoeken. Ik ben blij dat ik weer speel en heb er zin in.”
Hoewel de club de nodige mutaties kende, is het Zwolle wederom gelukt goed mee te draaien in de subtop van de Eredivisie. “Er staat toch weer een team met goed positiespel,” erkent Drost. “Ze hebben het weer goed voor elkaar. Maar natuurlijk liggen er voor ons kansen. Waar die liggen, ga ik nu echter niet zeggen. We moeten zorgen dat we bij hen fouten afdwingen en dan toeslaan.”
Vertrouwen
FC Groningen won in dit kalenderjaar nog niet, maar Drost hoopt het tij zo snel mogelijk te keren. “Het gaat nog niet zo als we willen, maar we moeten er ook niet te veel de nadruk op leggen. We moeten een keer winnen om het vertrouwen weer te laten groeien. Hebben we daar drie van de laatste vijf wedstrijden gewonnen? Nou, laten we er morgen dan maar vier van maken.”
Concurrent
Michael de Leeuw speelt zaterdagavond mogelijk zijn honderdste competitiewedstrijd voor FC Groningen en daarnaast zijn 200ste competitiewedstrijd in het betaalde voetbal. Hij maakte op zaterdag 22 september 2012 in Zwolle zijn eerste doelpunt voor FC Groningen. “Dat was in de laatste minuten,” herinnert De Leeuw zich nog. “Dat zijn vaak de mooiste doelpunten. Persoonlijk zou het fijn zijn om zaterdag weer te scoren in Zwolle, maar ik denk dat het voor het team ook lekker is om weer eens te winnen. Dat we weer een goede wedstrijd op de mat leggen en dat het vertrouwen bij ons weer toeneemt.”
De Leeuw is strijdbaar. “Het belangrijkste is dat we tegen PEC Zwolle een goed resultaat behalen. We hebben nu drie keer tegen een directe concurrent gespeeld en drie keer niet gewonnen. Nu is het belangrijk dat we wel gaan winnen en die aansluiting blijven houden, want anders lopen de ploegen boven ons bij ons weg en dat is niet wat we willen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

1 week geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

4 weken geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen