string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Drost: ‘Er valt toch iets van je af’.

Vrijdag 30 oktober 2015 om 14:31

Jesper Drost zal zaterdagavond in Euroborg de nodige oude bekenden tegenkomen. FC Groningen ontvangt om 18.30 uur PEC Zwolle, de ploeg waarvan Drost aan het begin van dit seizoen werd overgenomen. Hedwiges Maduro hoopt in eigen stadion de ongeslagen status in de competitie vast te houden. Volgens de middenvelder is PEC Zwolle een directe concurrent.

Drost werd vlak voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal overgenomen van de Zwollenaren. De afgelopen dagen had de middenvelder regelmatig contact met zijn voormalig ploeggenoten van PEC Zwolle.
Contact
“Meer dan dat ik had verwacht,” lacht Drost. “De trainer heeft me een bericht gestuurd en met onder andere Wouter Marinus heb ik contact gehad. Dat ging niet echt over de wedstrijd en was meer lol onder elkaar. Ze hebben gevraagd of ik ga spelen, maar dat weet ik echt nog niet. We hebben vandaag gewoon getraind en uit de oefeningen was nog niets af te lezen. Natuurlijk hoop ik dat ik mag spelen, ik voel me goed.”
Drost kwam dit seizoen tot op heden elf wedstrijden binnen de lijnen en scoorde woensdag zijn eerste doelpunt voor FC Groningen. De middenvelder bekent dat de goal hem een goed gevoel gaf. “Scoren is wel lekker, er valt toch iets van je af en ik heb er hard voor gewerkt. Het is aan mij om daar nu iets mee te doen. Door het doelpunt kwamen we terug in de wedstrijd, helaas stond het ruim tien minuten later al 5-3.”
PEC Zwolle verloor de laatste twee wedstrijden in de competitie. “Ik hoop dat het morgen drie op een rij is,” zegt Drost. “Qua spelopvatting is er volgens mij niet zo heel veel veranderd ten opzichte van afgelopen seizoen.”
Directe concurrent
Hedwiges Maduro hoopt zaterdagavond in Euroborg met zijn ploeg de ongeslagen status vast te houden. “We moeten uitgaan van onze eigen kracht,” aldus Maduro. “We willen winnen, doen het thuis goed en zijn in de competitie in Euroborg nog ongeslagen. PEC Zwolle staat vlak boven ons en is dus een directe concurrent.”
“Ze hebben een voetballende ploeg en staan niet voor niets zo hoog. Ze spelen geen Europees voetbal en zijn ook al vroeg uitgeschakeld in de beker waardoor ze nog fris zijn. Natuurlijk voel je dat wij veel wedstrijden hebben gespeeld de laatste weken en daarom moeten we in de momenten waarop we niet onder druk staan, rust pakken. We moeten slim zijn en elkaar helpen als team.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

1 week geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

4 weken geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen