Drie winteraanwinsten gepresenteerd: Itakura, El Hankouri en Gladon

16 januari 2019 / vandaag

Met de komst van Ko Itakura, Mo El Hankouri en Paul Gladon komt het aantal winteraanwinsten op zes. Daartegenover staat het vertrek van Mateo Cassierra en Uriel Antuna. De drie meest recente aanwinsten werden eerder vandaag medisch gekeurd en woensdagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion gepresenteerd aan personeel, sponsors en de pers.

De komst van de Japanner Itakura was afgelopen maandag al aangekondigd op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van FC Groningen. Algemeen directeur Hans Nijland: “Donderdagochtend zullen ze zich allemaal voor het eerst op het trainingsveld gaan melden en wij doen hard ons best ze allemaal speelgerechtigd te krijgen voor de thuiswedstrijd van aankomende zaterdag, tegen Heracles Almelo. Het is een dynamische ‘transfer window’ en ik kan melden dat alle mutaties passen binnen het beschikbare spelersbudget.”

Koppen
De drie spelers werden vervolgens één voor één aan het woord gelaten na een korte introductie door technisch manager Ron Jans. “Uriel Antuna kwam bij ons te weinig aan spelen toe,” aldus Jans. “Toen we daarover in contact stonden met Manchester City, kwam Ko Itakura ter sprake. Ritsu Doan was bovendien heel positief over hem en we hebben uiteraard heel veel beelden gezien. Wij zien hem als middenvelder, hoewel hij de laatste tijd veel als één van de drie centrale verdedigers stond opgesteld. Hij is bovendien redelijk lang en kan aardig koppen.”

Itakura had keurig een introductiekreet ingestudeerd: “Ik ben een Groninger!” En vertelde vervolgens over zijn loopbaan die als zesjarig jongetje begon. Op zijn tiende maakte hij de overstap naar Kawasaki Frontale, doorliep daar de opleiding en speelde er vanaf zijn achttiende als prof. “Spelen in Europa was al een droom voor mij van kinds af aan. Ik ben heel blij om hier te zijn en over een tijdje ook mijn vriend Ritsu Doan te zien. Ik sta te trappelen om te gaan beginnen en dank ook Manchester City voor deze kans. Ik zal mijn best gaan doen in Groningen,” beloofde Itakura tot slot.

Aan de slag
Vervolgens was het de beurt aan linksbuiten Mo El Hankouri die gevat startte met de woorden ‘ik ben ook een Groninger’ en vervolgens vertelde hoe hij de jeugd van Feyenoord doorliep, zijn debuut in de Eredivisie maakte en aan Willem II verhuurd werd. “Ik had het gevoel dat ik stilstond in mijn ontwikkeling bij Feyenoord,” aldus El Hankouri. “Ik heb daar wel wat kansjes gehad, maar ben blij dat ik me nu hier kan laten zien. Feyenoord wil ik bedanken voor al die mooie jaren en heb veel zin om hier vanaf morgen aan de slag te gaan.”

Tot slot lichtte Paul Gladon zijn komst toe. “Ik ben superblij dat ik hier ben. Ik was vorige week aan het ‘FaceTimen’ met Thomas Bruns en zo kwamen we in gesprek over FC Groningen. Ik zou het fantastisch vinden om naar Groningen te komen, maar wist niet dat ze ook behoefte hadden aan een spits. Ik heb contact gezocht met trainer Danny Buijs en daarna ging het balletje rollen.”

Technisch manager Ron Jans vulde aan: “Bij Wolverhampton Wanderers was er een trainerswissel en kwamen veel spelers er niet meer aan te pas. Bij Sint-Truiden, waaraan hij was verhuurd, heeft Paul amper een kans gehad, omdat het elftal enorm goed draaide. Hij heeft wel keihard getraind, is fit en gretig. Paul is een fysiek sterke spits die er staat in de zestien.” Gladon heeft een contract ondertekend tot het einde van het seizoen. Voor 1 mei zullen FC Groningen, Paul Gladon en zijn zaakwaarnemer aan tafel schuiven over een eventueel vervolg in Groningen.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws