string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Dramatische bekeravond in Euroborg.

Donderdag 12 januari 2023 om 22:18

FC Groningen kende een dramatische bekeravond in Euroborg. De FC verloor van SV Spakenburg, na 90 minuten voetbal stond het 2-3. Damil Dankerlui maakte twee goals de FC, voor Spakenburg scoorde Youri Koelewijn. Floris van der Linden schoot twee strafschoppen raak.

De FC kwam tegen Tweede Divisionist SV Spakenburg voor rust niet aan het voetballen en kreeg daardoor geen kansen om gevaar te stichten. De gasten uit Spakenburg kwamen na 10 minuten spelen op voorsprong. Youri Koelewijn leek aan te leggen voor een voorzet, maar zijn bal stuiterde bij de tweede paal in de verre hoek achter doelman Michael Verrips.

Na een half uur spelen kregen de Spakenburgers een strafschop nadat Nick Verhagen in de rug werd gelopen en scheidsrechter Danny Makkelie naar de stip wees. Aanvoerder Floris van der Linden schoot onberispelijk raak, 0-2. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft zagen de 8.356 supporters in Euroborg dat er meer energie zat in het team van de FC dan voor rust. De thuisploeg kreeg een aantal hoekschoppen en kwam aan de rechterkant enkele keren door via invaller Damil Dankerlui. Maar het was Spakenburg dat de voorsprong verder uitbreidde. Via een counter kwam de uitploeg in het strafschopgebied en werd de spits neergelegd. Makkelie wees voor de tweede keer naar de stip en wederom schoot Van der Linden raak, 0-3.

FC Groningen kwam door twee goals van Dankerlui in minuut 77 en 84 terug in het duel. De ploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet waardoor de bekeravond tegen SV Spakenburg eindigde in een absolute deceptie. Aanstaande zondag speelt FC Groningen om 16.45 uur thuis tegen Feyenoord.

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

Van Bergen kopt FC Groningen naar absolute climax

1 maand geleden

FC Groningen wint in Venlo

2 maanden geleden

FC Groningen voor inhaalduel naar Emmen