string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Draag je steentje bij voor supporters onder de armoedegrens.

Vrijdag 22 december 2023 om 14:00

FC Groningen-supporters laten niemand in de kou staan. De liefde voor de FC wordt gedeeld door jong en oud. Supporters van alle sociale klassen komen samen in Euroborg en delen dezelfde passie, die van groen en wit. Voor echte FC-supporters die rond de armoedegrens leven is een stichting opgezet genaamd ‘Laat ons weer eens samen juichen.’ Deze stichting verstrekt seizoenkaarten voor supporters die op of onder de armoedegrens leven. Vrijdagavond rondom de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht wordt gecollecteerd voor de stichting.

De periode rondom de kerstdagen is bij uitstek een tijd waarin mensen extra naar elkaar omkijken en aan familie denken. In het geval van FC Groningen de groen-witte familie. Daarom vraag Stichting ‘Laat ons weer eens samen juichen’ rondom de laatste wedstrijd van het kalenderjaar aandacht voor de medesupporters. Echte FC-supporters voor wie het niet vanzelfsprekend is een seizoenkaart te kunnen aanschaffen, maar FC’ers in hart en nieren die het zeker verdienen om hun club live in Euroborg te steunen. In het seizoen 2023/2024 zijn 265 supporters, onder wie veel kinderen, door stichting ‘Laat ons weer eens samen juichen’ toch iedere thuiswedstrijd in Euroborg aanwezig.

In het stadion zullen aan de pilaren op iedere tribune posters komen te hangen met een QR-code. Supporters kunnen na het scannen van deze code een vrijwillige bijdrage doen aan Stichting ‘Laat ons weer eens samen juichen.’  Doneren kan ook via IBAN NL10RABO0357178416 (ovv LOWESJ) of deze link.

FC Groningen brengt samen met de Supportersvereniging FC Groningen in kaart welke supporters van de club niet (meer) kapitaalkrachtig genoeg zijn om zelfstandig een seizoenkaart aan te schaffen. Dat doet men samen met Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen. De – zorgvuldig en discreet – geselecteerde supporters komen in aanmerking voor een gedoneerde seizoenkaart. Voorwaarde is hierbij onder meer dat men echt aantoonbaar FC-supporter is. Dat gaat veel verder dan FC Groningen ‘wel leuk’ vinden.  Het Jeugdfonds Sport &Cultuur heeft inzichtelijk welke families geen middelen hebben om zelf een kaart te kopen.

Gerelateerd nieuws.

1 uur geleden

‘Kolkende Euroborg twaalfde, dertiende en veertiende man’

05:38
20 uur geleden

Ons Team: het speciale rugnummer 43 van Marvin Peersman

2 dagen geleden

Groot voetbalfeest tijdens FC Groningen G-voetbaltoernooi