string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Donderdag bestaat FC Groningen 45 jaar’.

Dinsdag 14 juni 2016 om 12:06

In de 583ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op het 45-jarig bestaan van de club, de bijbehorende expositie in Euroborg en enkele andere actuele zaken binnen FC Groningen.

“Komende donderdag – op 16 juni – bestaat FC Groningen precies 45 jaar. Ter ere van deze verjaardag hebben wij deze week een foto-expositie in Euroborg. Aan de hand van honderd geselecteerde foto’s wordt de clubgeschiedenis letterlijk in beeld gebracht onder de noemer ‘Moments of History’. De expositie is deze week gratis te bezoeken op werkdagen van 9.00 uur tot 17.30 uur en komende zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.”

“Op gezette tijden geven oud-spelers Paul Matthijs, Bas Roorda, Hugo Alves Velame, Harris Huizingh, Sander van Gessel en Peter Hoekstra daarnaast rondleidingen door de catacomben en het perscentrum van Euroborg. Belangstellenden kunnen zich voor de speciale rondleidingen aanmelden via onderstaande link.”
Toelichting
“We hebben de expositie afgelopen vrijdag officieel geopend en bij die gelegenheid ook de nieuwe stadionnaam gepresenteerd. Dat heeft voor de nodige reuring gezorgd en het leek ons daarom goed hierop een toelichting te geven. Eerder vandaag (dinsdag – red.) hebben wij daarom onder meer via deze website een uitleg gegeven voor de totstandkoming van de nieuwe naam voor Euroborg.”
“Bij de presentatie van vrijdag hebben wij daarnaast melding gemaakt van de komst van een FC Groningen-museum in Euroborg. Dit museum zal gevestigd worden naast de hoofdingang van het stadion in de voormalige Fanshop op hoek bij stadioningang 1. Sponsorrelatie Noordlease heeft zich ook hieraan voor een zeer substantieel bedrag verbonden. Zonder deze inbreng was het museum er nog lang niet geweest en daarvoor verdient Noordlease een geweldig compliment.”
Competitieprogramma
“Vanochtend (dinsdag – red.) heeft de KNVB het voorlopig competitieschema voor het seizoen 2016/2017 bekend gemaakt. Vanmiddag (dinsdag – red.) wordt dit programma besproken met de clubs en dus kunnen we het definitieve nieuwe Eredivisie-schema met de aanvangstijden nog niet melden. In de voorlopige opzet beginnen we de competitie op zondagmiddag 7 augustus met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Een prachtig affiche! Uiterlijk in het eerste weekend van augustus dient dus ook ons hoofdveld in het stadion speelklaar te zijn. Aan de renovatie wordt momenteel dag en nacht gewerkt en het is een hele klus.”
Nieuwe fysiotherapeut
“Jeroen IJmker wordt de nieuwe fysiotherapeut in de opleiding van FC Groningen. De in Groningen woonachtige IJmker gaat de rol van Jeroen Smit, die naar sc Heerenveen vertrekt, overnemen in met name de bovenbouw. Dit betekent dat de 26-jarige IJmker naast zijn werkzaamheden bij zowel de eerste selectie als FC Groningen onder-23 (de voormalige Beloften – red.) ook de medische coördinatiewerkzaamheden bij de opleiding gaat doen.”
Schoonmaakactie
“Met de mededeling dat de komende periode ongeveer twintig vrijwilligers bezig zijn met de jaarlijkse schoonmaakactie in Euroborg, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren