Dominant FC Groningen pakt drie punten tegen VVV-Venlo.

Zaterdag 31 oktober 2020 om 21:58

FC Groningen heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo met 2-1 gewonnen. Patrick Joosten scoorde voor rust in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Jørgen Strand Larsen maakte direct na rust de andere Groningse treffer. Giorgos Giakoumakis scoorde vlak voor tijd tegen namens VVV-Venlo.

Da Cruz

FC Groningen begon tegen VVV-Venlo met dezelfde basiself als in de gewonnen wedstrijd van vorige week op bezoek bij Fortuna Sittard. De Trots van het Noorden leek na ruim een kwartier spelen op voorsprong te komen via Daniël van Kaam. Spits Jørgen Strand Larsen knokte zich langs tegenstander Arjan Swinkels aan de rechterkant in het strafschopgebied en vond de inkomende Van Kaam. VAR Edwin van de Graaf greep echter in en zag in het duel tussen Strand Larsen en Swinkels een overtreding. Scheidsrechter Allard Lindhout werd naar de kant geroepen en keurde de treffer uiteindelijk af.

FC Groningen was op dat moment al wel veel dominanter dan de tegenstander en werd na 26 minuten beloond met een goal. Patrick Joosten scoorde uit de draai nadat een voorzet van Alessio Da Cruz via Strand Larsen bij de aanvaller was beland, 1-0. Een minuut later kreeg Van Kaam de kans alsnog een goal te maken. Weer was Strand Larsen aangever, maar deze keer schoot de eigen opgeleide middenvelder net naast. Groningen ging met een verdiende voorsprong de rust in.

FC Groningen kwam uitstekend uit de kleedkamer in de tweede helft. Ramon Pascal Lundqvist, ingevallen voor Van Kaam, veroverde de bal op het middenveld en snelde samen met Da Cruz en Strand Larsen richting de goal van VVV-Venlo. Da Cruz ontving de bal, hield het overzicht en zag Strand Larsen goed gepositioneerd voor de goal. De Noorse spits schoot rustig binnen in de korte hoek, 2-0.

FC Groningen had net als in de eerste helft niet veel van de tegenstander te duchten en legde VVV-Venlo overal op het veld de wil op. Wanneer de ploeg de bal kwijtraakte, werd deze snel weer terugveroverd. Joosten kreeg een goede mogelijkheid om zijn tweede van de avond te maken en ook invaller Gabriel Gudmundsson was dichtbij een treffer. De Zweed knokte zich op snelheid langs zijn tegenstander en schoot rakelings voorlangs.

VVV-Venlo maakte ver in blessuretijd nog een doelpunt via aanvaller Giorgos Giakoumakis. De overwinning van FC Groningen kwam echter niet meer in gevaar waardoor de ploeg van trainer Danny Buijs al vier wedstrijden achtereen ongeslagen is.