Doelpuntloos gelijkspel in Euroborg.

Vrijdag 23 februari 2024 om 21:56

FC Groningen kwam vrijdagavond in Euroborg niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Helmond Sport. De Trots van het Noorden kwam zowel in de eerste helft als na rust niet door de stugge verdediging van de gasten. De Brabanders probeerden het via snelle counters, maar scoren deden beide ploegen niet.

FC Groningen en Helmond Sport kwamen in de eerste helft niet te veel voor beide goals. Romano Postema kreeg de eerste mogelijkheid voor de FC. De spits ontving de bal na bijna 20 minuten spelen in het strafschopgebied, maakte een actie naar zijn linkerbeen en schoot uiteindelijk in het zijnet. Isak Määttä kwam na goed doorzetten na ruim een half uur in balbezit in het strafschopgebied, maar zijn voorzet kon net op het laatste moment worden verwerkt door de Helmondse verdediging.

De FC liep geregeld tegen een blok van acht veldspelers en een keeper aan. De tegenstander kreeg vlak voor het einde van de eerste helft echter de grootste kans om te scoren. Giannis Fivos Botos raakte de binnenkant van de paal na een hoekschop van de bezoekers.

FC Groningen had 19.791 tickets verkocht voor het thuisduel met Helmond Sport. De ploeg speelde na rust richting de fanatieke Noordtribune. Postema kreeg na vijftig minuten spelen een schietkans van binnen het strafschopgebied en enkele minuten later was Thom van Bergen het eindstation van een snelle aanval over veel schijven. Het schot ging naast. Keeper Hidde Jurjus redde zijn ploeg na tien minuten spelen in de tweede helft met een goede redding na een razendsnelle counter van Helmond Sport.

Leandro Bacuna krulde een kwartier voor tijd een vrije trap van een meter of dertig om de muur die keeper Wouter van der Steen had gebouwd. De doelman plukte de bal uit de linkerhoek. Met Rui Mendes en Kristian Lien had de Groningse staf net frisse aanvallers gebracht. Later voegde Fofin Turay zich hier nog bij.

Het mocht niet baten voor de FC. De stugge verdediging van Helmond Sport was niet te verslaan waardoor het in Euroborg eindigde zoals het begon, 0-0. Komende donderdag neemt de FC het in De Kuip in de halve finale van de TOTO KNVB Beker op tegen Feyenoord, aftrap 20.00 uur. Op vrijdag 8 maart speelt het weer thuis, tegenstander is dan MVV. Eveneens wordt dat duel afgetrapt om 20.00 uur.