string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Doelmannen Leeuwenburgh en De Boer op zoek naar nieuwe club.

Vrijdag 24 maart 2023 om 10:00

Peter Leeuwenburgh en Jan de Boer keren na dit seizoen niet terug bij FC Groningen. Beide doelmannen gaan op zoek naar een nieuwe club, waar ze in aanmerking komen voor de positie van eerste keeper.

Peter Leeuwenburgh kwam in de zomer van 2021 van het Zuid-Afrikaanse Cape Town City FC naar Groningen. De gisteren (23 maart) 29 jaar oud geworden goalie werd aangetrokken als eerste doelman en miste in zijn debuutseizoen in Euroborg geen enkel Eredivisieduel. Afgelopen zomer won Michael Verrips de concurrentiestrijd van Leeuwenburgh, waardoor hij zijn vaste plaats onder de lat moest afstaan. In totaal keepte Leeuwenburgh tot op heden veertig officiële wedstrijden in het eerste elftal van FC Groningen.

“Ik kwam vanuit Zuid-Afrika terug naar Nederland om een droom te verwezenlijken; spelen in de Eredivisie,” zegt Leeuwenburgh. “Ik ben FC Groningen dankbaar voor die kans en voor de afgelopen twee seizoenen. Na dit seizoen ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Samen met de rest van het team wil ik mijn hoofdstuk in Groningen op een positieve manier afsluiten. Daarop richten we ons in het restant van dit seizoen.”

Naast Leeuwenburgh vertrekt ook keeper Jan de Boer bij de FC. De 22-jarige doelman staat vanaf het seizoen 2019/2020 onder contract bij de Trots van het Noorden. De Boer vertolkte in zijn eerste seizoenen bij de club een rol als derde doelman en kwam in het huidige seizoen tot zijn Eredivisiedebuut.

De Boer keepte een heroïsche wedstrijd in Euroborg tegen PSV, waarin de FC met 4-2 won van de topclub uit Eindhoven. Daarvoor debuteerde De Boer ook al in het TOTO KNVB bekertoernooi. In het uitduel met FC Dordrecht hield hij als invaller de nul aan de Krommedijk. De Boer wil ergens anders voor zijn kans gaan om eerste keeper te worden.

“Ik maak voor het vierde seizoen deel uit van de eerste selectie van FC Groningen en heb dit jaar mogen ruiken aan Eredivisievoetbal. De wedstrijd tegen PSV is een fantastische herinnering en heeft mij het gevoel gegeven dat ik voor mijn kansen moet gaan om elders wekelijks onder de lat te staan. Er is voldoende interesse van andere clubs en ik wil een volgende kans om eerste keeper te worden met beide handen aangrijpen. Ik wil de supporters alvast bedanken voor de waardering en steun, die ik altijd heb gevoeld. Ik ben er trots op om mijn debuut te hebben mogen maken voor zo’n mooie club als Groningen!”

Gerelateerd nieuws.

3 uur geleden

Oud-voorzitter Jaap van der Linde overleden

1 dag geleden

Open Dag FC Groningen op zaterdag 3 augustus

2 dagen geleden

FC Groningen sluit voorbereiding af in Euroborg tegen Heracles