string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Doelman Jurjus naar FC Groningen.

Dinsdag 13 juni 2023 om 16:00

FC Groningen voegt doelman Hidde Jurjus toe aan de selectie voor seizoen 2023/2024. De 29-jarige keeper komt over van De Graafschap en beschikte in Doetinchem over een aflopend contract. De ervaren Jurjus tekende in Euroborg een overeenkomst tot medio 2025, met een optie op nog een seizoen.

Hidde Jurjus werd op 9 februari 1994 geboren in Lichtenvoorde. De Gelderlander begon met voetballen bij Longa ‘30, waarna hij de overstap maakte naar de jeugdopleiding van De Graafschap. De goalie debuteerde op 20-jarige leeftijd in het eerste elftal van de Superboeren en promoveerde in zijn eerste jaar onder de lat naar de Eredivisie. Na een succesvol seizoen op het hoogste niveau dwong de keeper een transfer af naar PSV.

In Eindhoven kwam het voor Jurjus niet tot een debuut in de hoofdmacht, waarna hij – na een verhuurperiode aan Roda JC Kerkrade – terugkeerde bij De Graafschap. In het seizoen 2020/2021 ging de doelman een buitenlands avontuur aan bij het Duitse KFC Uerdingen. Een jaar later keerde hij voor de derde keer terug bij de club waar zijn loopbaan begon; De Graafschap.

Na twee seizoenen als vaste nummer 1 onder de lat op de Vijverberg kiest Jurjus nu voor een avontuur in Groningen. Voormalig jeugdinternational Jurjus keepte tot nu toe bijna 300 wedstrijden in het betaalde voetbal. “Ik heb twee mooie seizoenen achter de rug bij De Graafschap – alles gespeeld daar – en na gesprekken met FC Groningen zie ik dit als een hele mooie stap omhoog. De club komt vanuit een heel moeilijke positie, maar het verhaal dat aan mij is voorgelegd; daarin geloof ik en daar wil ik heel graag bij horen.”

Gevraagd naar zijn eerste indruk van FC Groningen, antwoordt Jurjus met één woord: “Groot! En warm. Dat beeld had ik al wel. Ik denk dat ik wel een beetje begrijp wat de supporters hier willen zien en wat ze van je verwachten als speler en ook als mens. Ik denk dat dit wel goed gaat passen. Ik ben echt wel een teamspeler, dus ik focus mij eerst altijd op het teamdoel en dat is denk ik heel simpel komend seizoen: zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie.”

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’

3 dagen geleden

Stem nu voor de Scapino Goal van de Maand april

02:01
1 week geleden

FC Groningen speelt promotiekraker in Tilburg