Doelman Hoekstra verlengt contact bij FC Groningen

27 december 2018

FC Groningen en doelman Jan Hoekstra zijn een nieuwe overeenkomst aangegaan tot medio 2022. Het oude contract met Hoekstra liep tot medio 2020. De 20-jarige keeper doorliep bij FC Groningen de gehele opleiding.

Jan Hoekstra kwam in de zomer van 2010 van vv Gieterveen naar FC Groningen en doorliep vanaf de onder-13 alle teams in de opleiding van de Trots van het Noorden. Sinds anderhalf jaar is hij doelman bij FC Groningen onder-23 in de Derde Divisie Zaterdag en daarnaast maakt Hoekstra deel uit van de eerste selectie van FC Groningen. Ook maakt hij deel uit van de selecties van Oranje onder-20 en Jong Oranje.

Progressie
Technisch manager Ron Jans over het vernieuwen van de overeenkomst met Jan Hoekstra: “Naast de progressie die hij bij de club boekte, heeft hij ook in de vertegenwoordigende elftallen uitstekend gespeeld in de afgelopen periode. We zijn tevreden over de ontwikkeling van Jan en zijn dan ook blij dat we tot overeenstemming zijn gekomen over een nieuw contract.”

De doelman zelf, die in eigen land een korte vakantie geniet, is eveneens opgetogen over de vernieuwde verbintenis. “Ik heb hier de hele opleiding doorlopen en het blijft mijn doel om uiteindelijk de keeper van het eerste elftal te worden. Een paar weken geleden nam de club contact op om te praten over een nieuw contract. Ik ben er hartstikke blij mee dat we eruit zijn gekomen.”

Ervaring
Hoekstra werkt dagelijks samen met keeperstrainer Bas Roorda en zijn collega-doelmannen Sergio Padt en Kevin Begois. “Het is heel fijn om met zijn allen een team te vormen. We hebben met zijn vieren een goede band en het is fantastisch om samen te werken. Bas Roorda gooit er enorm veel energie in en dat zorgt er mede voor dat wij er elke dag weer veel zin in hebben. Kevin en Sergio met hun ervaring helpen me en zo maken we elkaar beter. Ik ben nu de tweede doelman achter Sergio en kijk er naar uit om op 3 januari weer te beginnen met de tweede helft van het seizoen.”

20170713EOB9121

Laatste nieuws