string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

DOC: ‘De wilde haren van Daley Blind’ nu te zien op Youtube.

Zondag 27 november 2022 om 08:00

Daley Blind speelt momenteel met Oranje het WK in Qatar. De verdediger speelde in 2010 een half jaar op huurbasis bij FC Groningen en brak in Euroborg definitief door als Eredivisievoetballer. In de winter van 2010 stapte Blind voor het eerst Euroborg binnen, als huurling kwam de toen 19-jarige verdediger FC Groningen een half seizoen versterken. Zijn lange haren heeft de back inmiddels ingeruild voor een gemillimeterde kruin. In de ESPN DOC ‘De wilde haren van Daley Blind’ vertelt de international over zijn periode bij FC Groningen. De DOC is vanaf nu te zien op het YouTube-kanaal van FC Groningen

48710076_ORANGE_PICTURES

Blind werd in 2008 uitgeroepen tot grootste talent uit de Ajax-opleiding, maar tot aan 2010 kwam de verdediger niet verder dan een handvol wedstrijden in het eerste elftal. Zijn echte Eredivisiedoorbraak beleefde Blind in Euroborg als huurling van FC Groningen. De toen 19-jarige verdediger zette voor het eerst voet in een andere kleedkamer, in een andere stad dan Amsterdam en ging voor het eerst op zichzelf wonen.
 
Hoewel het ‘slechts’ een half jaar betrof betitelt Blind zijn tijd in Groningen als één van de belangrijkste in zijn carrière. Een periode ook die voor hem gevoelsmatig langer is geweest. De verdediger liet in Euroborg zien een Eredivisiewaardige speler te zijn. Op een voor hem ongebruikelijke positie groeide Blind zowel binnen als buiten de lijnen in Groningen.
 
In de DOC ‘De wilde haren van Daley Blind’ gaat de international van Oranje onder meer terug naar zijn plekje in de kleedkamer en het appartement in het centrum van de stad, waar hij voor het eerst op zichzelf woonde. De nu doorgewinterde modelprof leerde de wetten van het profvoetbal en het leven daarbuiten in Groningen met vallen en opstaan ontdekken.

Naast de hoofdpersoon zelf kijken ook vader Danny Blind en voormalig FC-trainer Ron Jans terug op de periode in Groningen, die van grote waarde is geweest voor de groei van voetballer en mens Daley Blind. Bekijk de DOC via onderstaande videoplayer of op het YouTube-kanaal van FC Groningen. 

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen