string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Diverse FC-internationals op (voorlopige) lijsten voor begin oktober.

Donderdag 22 september 2016 om 11:30

Voor de aankomende interlandperiode staan weer diverse spelers van FC Groningen op (voorlopige) selectielijsten om hun vaderland te vertegenwoordigen.

Ruben Jenssen en Alexander Sørloth horen dinsdag 27 september of zij definitief worden uitgenodigd voor een tweetal WK-kwalificatie-interlands: Azerbeidzjan-Noorwegen (zaterdag 8 oktober) en Noorwegen-San Marino (dinsdag 11 oktober).

Simon Tibbling behoort tot de voorselectie van Zweden voor een tweetal interlands in de WK-kwalificatie: Luxemburg-Zweden (vrijdag 7 oktober) en Zweden-Bulgarije (maandag 10 oktober). Ook hij krijgt dinsdag uitsluitsel over zijn deelname. Mocht hij niet voor de A-selectie in aanmerking komen, zal hij bij Jong Estland-Jong Zweden (donderdag 6 oktober) en Jong Zweden-Jong Kroatië (maandag 10 oktober) in actie komen.

Oranje-teams
Hans Hateboer en Oussama Idrissi zijn voorlopig geselecteerd voor Jong Oranje, dat respectievelijk donderdag 6 en dinsdag 11 september speelt tegen Turkije (thuis) en Cyprus (uit.). Vrijdag 30 september is de dag dat de Oranjeteams definitief worden. Jong Slowakije  van Albert Rusnak speelt in deze groep thuis tegen Wit-Rusland (7 oktober) en uit bij Turkije (11 oktober).

Juninho Bacuna kan zich onder voorbehoud opmaken voor een vierlandentoernooi met Oranje onder-20, dat van woensdag 5 tot en met maandag 10 oktober in Engeland speelt tegen achtereenvolgens het gastland, de Verenigde Staten en Duitsland.

Tom van de Looi hoort ook vrijdag 30 september of hij tot de selectie behoort van Oranje onder-18, dat vrijdag 7 oktober een oefeninterland speelt in en tegen Italië.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

2 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren