string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Diverse FC-internationals op pad.

Dinsdag 19 maart 2024 om 16:01

FC Groningen komt komend weekend niet in actie vanwege de interlandperiode. Aanvoerder Leandro Bacuna heeft zich gevoegd bij Curaçao. Thijmen Blokzijl en Jasper Meijster zijn opgeroepen voor Oranje onder-19. Vanuit de Opleiding hebben Sven Bouland en Iiro Mendolin interlandverplichtingen.

Leandro Bacuna is naar Turkije vertrokken waar de nationale ploeg van Curaçao een trainingskamp heeft belegd. Daar speelt de ploeg die sinds kort onder leiding staat van Dick Advocaat twee oefenwedstrijden. Donderdag 21 maart is het Engelse Hull City de tegenstander, dinsdag 26 maart oefenen Bacuna en zijn teamgenoten tegen het Turkse Alanyaspor.

Dichtbij huis
Thijmen Blokzijl en keeper Jasper Meijster zijn opgeroepen voor Oranje onder-19. Het team onder leiding van de Groningse bondscoach Mischa Visser speelt EK-kwalificatieduels in eigen land. Sterker nog, Blokzijl en Meijster spelen in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Op woensdag 20 maart wordt om 19.00 uur afgetrapt aan de Langeleegte in Veendam. Litouwen is de tegenstander. Frankrijk is op zaterdag 23 maart om 16.00 uur de opponent. Dat duel wordt gespeeld op Sportpark Marsdijk in Assen. Oranje onder-19 speelt op dinsdag 26 maart om 19.00 uur tegen de leeftijdsgenoten van België. Dit duel wordt net als woensdag in Veendam gespeeld. Keeperstrainer John Vos maakt deel uit van de staf van Oranje onder-19.

Opleiding
Sven Bouland is voor het eerst opgeroepen voor Oranje onder-18. De verdediger van FC Groningen onder-18 die de laatste weken geregeld deel uitmaakte van de wedstrijd selectie bij het eerste elftal, is met zijn teamgenoten naar Spanje gevlogen. In San Pedro del Pinatar in het uiterste puntje van Zuidoost Spanje staat een vierlandentoernooi op het programma.

Woensdag 20 maart is om 18.00 uur Duitsland de tegenstander. Vrijdag 22 maart speelt Oranje onder-18 tegen Tsjechië, aftrap 18.00 uur. Engeland is de derde en laatste tegenstander op maandag 25 maart. Dat duel wordt om 13.00 uur afgetrapt.

Iiro Mendolin is geselecteerd voor Finland onder-18. Dat team speelt op vrijdag 22 maart vriendschappelijk tegen Zwitserland, de aftrap is om 15.30 uur. Zondag 24 maart staat een duel met Kroatië op het programma,, de aftrap is om 12.45 uur.

Gerelateerd nieuws.

54 minuten geleden

Speciaal Word Groter magazine uitgebracht

15 uur geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

2 dagen geleden

Update: seizoenkaartteller op 9.000