string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’.

Zondag 26 mei 2024 om 08:00

FC Groningen kende een seizoen van uitersten. Van ruime winst op Jong Ajax in de openingsronde van de Keuken Kampioen Divisie tot zwaar teleurstellend verlies een week later tegen Jong FC Utrecht. Van één schamel puntje in de maand oktober tot een slotserie van 15 ongeslagen competitiewedstrijden op rij. Van plek 14 begin november in de KKD naar een promotieplaats richting Eredivisie op de laatste speeldag in mei. FC Groningen maakte in opdracht van ESPN een special van een ongekend memorabel en bewogen seizoen in Euroborg.

Na de onthutsende degradatie uit de Eredivisie begon FC Groningen met nieuw elan als één van de voornaamste titelkandidaten aan het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Na een wisselende competitiestart, volgde een dramatische maand oktober met één enkel puntje en verder louter nederlagen. De Trots van het Noorden vond zichzelf terug op de 14e plaats in de KKD en was na de frustrerende degradatie van het seizoen ervoor al haar glans volledig verloren.

Ingrijpen
De technische staf zag dat maatregelen noodzakelijk waren, greep in en maakte duidelijke keuzes. Vanaf november 2023 verloor de ploeg van Dick Lukkien nog slechts één competitiewedstrijd en werd het pas in de halve finale van het TOTO KNVB Bekertoernooi uitgeschakeld door latere bekerwinnaar Feyenoord. Tijdens de interviews wordt besproken hoe het omslagpunt tot stand kwam. Er kwam een moment van besef bij de staf: “Dit moet anders.” Dick Lukkien beschrijft hoe er toen werd gekozen voor een aanpak met veel energie en hoge intensiteit en een mentaliteit van vechten voor de club. Dit markeerde het begin van de ommekeer.

Hoofdtrainer Dick Lukkien, aanvoerder Leandro Bacuna, clubtopscorer Romano Postema, smaakmaker Luciano Valente en de maker van de mooiste vrije trap van het seizoen, specialist Laros Duarte, blikken terug op een seizoen van uitersten met een ongekende inhaalrace, die op de voorlaatste speeldag in Velsen-Zuid nog bijna dreigde te mislukken…

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding