string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Deyovaisio Zeefuik vertrekt naar Hertha BSC.

Donderdag 06 augustus 2020 om 13:00

FC Groningen heeft met Hertha BSC overeenstemming bereikt over een transfer van Deyovaisio Zeefuik. De 22-jarige verdediger had bij de Trots van het Noorden nog een contract voor één seizoen. De international van Jong Oranje tekent in Berlijn een contract voor meerdere seizoenen.

deyo foto

Deyovaisio Zeefuik kwam in de winterstop van het seizoen 2017/2018 op huurbasis van Ajax naar Groningen en maakte op 2 februari 2018 als invaller zijn debuut op bezoek bij Vitesse. De overige 72 wedstrijden die de rechtsback voor de Trots van het Noorden speelde, stond hij steevast in de basis. Zeefuik maakte één doelpunt voor de FC.
 
Publiekslieveling
Zeefuik groeide, mede door zijn strijd en felheid in de duels, vrijwel direct uit tot publiekslieveling en werd aan het eind van de huurperiode door FC Groningen definitief overgenomen van Ajax.
 
Het afgelopen seizoen speelde Zeefuik mee in alle wedstrijden en werd hij aan het einde van de competitie door de supporters van FC Groningen uitgeroepen tot Office Centre Speler van het Jaar. Zeefuik groeide in Groningen uit tot één van de sterkhouders in het elftal en eindigde als tweede in de Eredivisie als het gaat om aantal gewonnen persoonlijke duels. Gedurende zijn periode bij de FC ontwikkelde Zeefuik zich tevens tot vaste kracht in Jong Oranje.
 
Trots
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over het vertrek van Zeefuik naar Berlijn: “We hadden Deyo het liefst behouden voor FC Groningen, maar hij had de wens en ambitie een volgende stap in zijn carrière te zetten, waardoor het niet lukte zijn nog één jaar doorlopende contract te verlengen. Dat hebben wij gerespecteerd. Deyo heeft het afgelopen seizoen ook laten zien toe te zijn aan een nieuwe stap. We zijn er trots op dat we opnieuw een speler rechtstreeks kunnen afleveren aan een grote Europese competitie als de Bundesliga en een grote club als Hertha BSC. Wij gunnen Deyo deze stap van harte en wensen hem heel veel succes in het verdere verloop van zijn carrière.”

zeefuik doan 2

Gerelateerd nieuws.

7 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen