‘Derby van het Noorden altijd speciaal’

9 april 2019

In de 716de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de twee gewonnen thuisduels van afgelopen week, kijkt hij vooruit naar de Derby van het Noorden - komende zondag in Heerenveen - en verwijst hij naar twee halve finales in het bekertoernooi voor twee teams uit de opleiding en twee vacatures bij de club.

“We hebben een uitstekende week achter de rug. Met thuisoverwinningen op respectievelijk De Graafschap en Excelsior hebben we ons begin april veilig gespeeld en kunnen we kijken naar de plekken die recht geven op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Wie ons dat in december had gezegd, hadden we met grote vragende ogen aangekeken. Sinds de jaarwisseling hebben we – in ieder geval qua resultaten – een metamorfose ondergaan. Na AZ zijn we de best presterende ploeg van 2019 en hierdoor hebben we een gigantische opmars op de ranglijst gemaakt.”
 
Klein
“In de Eredivisie zijn de verschillen klein. Daar waar het voor de winterstop regelmatig niet meezat, hebben we in de tweede seizoenshelft over geluk niet te klagen. Zowel tegen De Graafschap en in mindere mate tegen Excelsior mochten we niet mopperen over de 1-0 overwinning. Over het vertoonde spel kunnen we daarentegen onmogelijk tevreden zijn, maar het is absoluut razendknap dat we weinig doelpunten tegen krijgen. Dan is zelf een doelpunt maken vaak een garantie voor een resultaat. Het is hoe dan ook knap hoe spelers en staf zich uit een zeer lastige positie hebben geknokt.”
 
“We kunnen nu onbevangen de vijf resterende competitieduels aangaan. Onbevangen betekent echter niet vrijblijvend. We hebben door onze geweldige reeks in 2019 – met maar liefst zeven overwinningen op een rij in het Hitachi Capital Mobility Stadion – uitzicht op een goede klassering in het linkerrijtje van de Eredivisie. Deelname aan de play-offs om Europees voetbal zijn binnen handbereik. Dat zou – zeker met het oog op de eerste seizoenshelft – een prestatie van formaat zijn.”
 
Interessant
“We hebben in de laatste vijf speelronden van dit seizoen nog een aantal zeer interessante tegenstanders. Bijvoorbeeld komende zondag, als we om 14.30 uur in het Abe Lenstra Stadion aantreden tegen sc Heerenveen. Nu is de Derby van het Noorden altijd al speciaal, maar dit keer is het duel ook nog eens van belang voor de stand op de ranglijst én de tv-ranking. We willen Heerenveen op de eerste plaats natuurlijk sportief voor blijven met het oog op een klassering voor de play-offs, maar óók omdat wij bij een eindklassering twee plaatsen boven Heerenveen komend seizoen meer tv-inkomsten ontvangen. Voor onze financiële positie is dat vanzelfsprekend zeer welkom.”
 
“Het uitvak in Heerenveen zal komende zondag tot de nok toe gevuld zijn. De kaartverkoop hiervoor wordt morgenochtend (woensdag – red.) om 9.00 uur online hervat via deze website. Anderhalve week geleden hadden we bij de start van de kaartverkoop voor Heerenveen-uit grote technische problemen. Die hebben we opgelost, maar uiteraard balen we ervan dat dit niet direct goed is gegaan. Indien er morgenochtend (woensdag – red.) om 10.00 uur nog kaarten beschikbaar zijn, kunnen die vanaf dat moment ook worden aangeschaft in de FanCorner bij het Hitachi Capital Mobility Stadion, zoals normaal ook het geval is.”
 
Halve finales
“Twee teams uit de opleiding spelen morgen (woensdag – red.) de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. FC Groningen onder-13 treedt op Sportpark Corpus den Hoorn aan tegen Vitesse. De aftrap is om 16.00 uur. Twee uur later, om 18.00 uur, is de aanvang van de halve finale van FC Groningen onder-19 tegen VVV in Venlo. Wij wensen beide ploegen heel veel succes op weg naar een finaleplaats.”
 
“Komende zaterdag staat het jaarlijkse KNVB-bekertoernooi district Noord bij het G-voetbal op de agenda. De organisatie van het evenement is in handen van FC Groningen Amateurconvenant-lid Asser Boys. Die club viert dit jaar het 100-jarig jubileum. Voor de eerste keer in de geschiedenis wordt het toernooi zowel bij de jeugd als de volwassenen op dezelfde dag gehouden. Ook het door FC Groningen geadopteerde Kids United doet met meerdere teams mee aan het evenement. FC Groningen Media verzorgt een programmaboekje voor de G-voetbaldag bij Asser Boys.”
 
Vacatures
“Binnen FC Groningen zijn er twee vacatures. We zijn per direct op zoek naar een salesmanager, die leiding geeft aan het commerciële verkoopteam en verantwoordelijk is voor de verkoop van businessseats en alle reclame-uitingen in het Hitachi Capital Mobility Stadion en bij het TopsportZorgCentrum. De salesmanager valt onder de verantwoordelijkheid van commercieel directeur Robbert Klaver.”
 
“Daarnaast zoeken we een junior database marketeer, die zich met name richt op het zowel kwantitatief als kwalitatief uitbreiden van onze databases van supporters en zakelijke relaties. Bekijk de personeelsadvertenties via deze website.”
 
Vertrek Wouter Frencken
“We besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat Wouter Frencken de club aan het einde van dit seizoen gaat verlaten. Hij was de afgelopen acht jaar als sportwetenschapper verbonden aan FC Groningen, maar heeft besloten op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Wij wensen hem daarbij veel succes.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws