string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Dennis van der Ree nieuwe assistent-trainer FC Groningen.

Donderdag 02 juni 2022 om 19:00

Dennis van der Ree wordt met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2022/2023 toegevoegd aan de technische staf van FC Groningen. De 43-jarige Rotterdammer wordt naast Alfons Arts en keeperstrainer Harmen Kuperus de derde assistent-trainer binnen de technische staf onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Frank Wormuth. Van der Ree tekent in Euroborg een overeenkomst voor twee seizoenen, tot medio 2024.

Dennis van der Ree doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en debuteerde uiteindelijk in het betaald voetbal namens FC Utrecht. Daarnaast kwam de voormalig verdediger in het profvoetbal uit voor NAC Breda, AGOVV en SC Cambuur. In totaal speelde Van der Ree ruim 200 wedstrijden in het betaald voetbal. Na zijn actieve loopbaan als speler ging hij aan de slag als trainer. Vanaf 2014 tot de zomer van 2019 bij SC Cambuur eerst als Beloften-trainer en later als assistent-trainer. In het seizoen 2019/2020 vertolkte Van der Ree de rol van assistent-trainer bij FC Twente en afgelopen seizoen maakte hij deel uit van de technische staf van Feyenoord. Met de Rotterdammers deed hij afgelopen seizoen veel Europese ervaring op.

Contractondertekening (1)

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus spreekt van “een mooi profiel” als hij op de aanstelling van Van der Ree ingaat. “Dennis heeft ondanks zijn relatief jonge leeftijd al de nodige ervaring als trainer. Hij beschikt bovendien ook al over het UEFA Pro-diploma. Dennis heeft naast de trainerservaring op het veld als pré dat hij ook affiniteit heeft met videoanalyse, de rol die hij afgelopen seizoen bij Feyenoord vertolkte. Wij denken dat videoanalyse steeds belangrijker wordt bij de individuele ontwikkeling van spelers. Hoewel Dennis de mogelijkheid had zijn contract bij Feyenoord te verlengen, heeft hij na gesprekken met ons toch voor een toekomst bij FC Groningen gekozen. Daar zijn wij hartstikke blij mee en wij wensen Dennis dan ook alle succes bij onze club.”

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven