string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Den Hamer over play-offs eDivisie: ‘Derby geeft altijd iets extra’s’.

Dinsdag 21 januari 2020 om 09:46

Esporters Nick den Hamer en Levy Frederique strijden dinsdagavond in de play-offs van de eDivisie voor een plek in de Finals. Het team van de FC moet sc Heerenveen in een rechtstreeks duel verslaan om zich te plaatsen voor de eindstrijd die op zaterdag 15 februari in AFAS Live op de agenda staat. De eDerby van het Noorden is dinsdag 21 januari vanaf 20.00 uur te volgen via het YouTube-kanaal van de eDivisie.

fcg heerenveen regulier

Esporter Nick den Hamer wil niets liever dan zich kwalificeren voor het grootste EA SPORTS FIFA-evenement ooit op Nederlandse bodem, waar liefst 50.000 euro aan prijzengeld kan worden verdiend. “Iedereen die zich voor de finals op 15 februari plaatst, kan kampioen worden. We hebben in het reguliere seizoen gewonnen van de teams die nu al zijn geplaatst, maar hebben in andere wedstrijden onnodig punten laten liggen. Het ligt allemaal dicht bij elkaar.”
 
Teamwork
Den Hamer vormt dit seizoen een team samen met Levy Frederique. Beide esporters verdedigen de groen-witte clubkleuren van FC Groningen hartstochtelijk. “We zijn een hecht team gebleken en hebben elkaar gedurende het seizoen al vaak geholpen. Wanneer ik verloor, won Levy zijn wedstrijd of andersom. Het is echt teamwork.”
 
Den Hamer rijdt dinsdagmiddag samen met FC-speler Kaj Sierhuis vanuit Groningen naar de studio in Aalsmeer. De spits van FC Groningen heeft eerder dit seizoen al eens als coach gefungeerd en volgt de eDivisie op de voet. “Hij zal vanavond ook aanwezig zijn, is ontzettend betrokken en we zijn blij met zijn steun.”

ederby van het noorden

Mooiste moment
FC Groningen eindigde als nummer 4 van de ranglijst en neemt het dinsdagavond tijdens de play-offs op tegen nummer 13 sc Heerenveen. De eerdere ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in winst voor FC Groningen. “Ik stond in mijn wedstrijd met 2-0 achter, maar scoorde binnen tien minuten drie keer en kwam zo tot de winst,” herinnert Den Hamer zich van dat treffen. “Het was voor mij het mooiste moment van de eDivisie dit seizoen.”
 
Het verschil met eerdere wedstrijden in de eDivisie is dat het tijdens de play-offs alles of niets is. Winst betekent Finals, verlies is einde van de eerste helft van het seizoen. “Er staat behoorlijk wat druk op de wedstrijd,” beaamt de Groningse esporter.

play-off aankondiging

“Ik probeer me daar zo goed mogelijk van af te sluiten al loopt de spanning bij zo’n play-offwedstrijd echt hoog op. Daarnaast geeft het spelen van een derby tegen sc Heerenveen bij mij altijd iets extra’s. We willen deze wedstrijd echt heel graag winnen. Ik heb een goed gevoel over de wedstrijd en hoop dat we ons kwalificeren. Maar het blijft echter een lastige tegenstander en we zullen maar een paar kansjes krijgen in de wedstrijden en die moeten we gaan benutten.”
 
YouTube 20.00 uur 
De play-offwedstrijd tussen FC Groningen en sc Heerenveen is vanavond (dinsdag 21 januari) te volgen via het YouTube-kanaal van de eDivisie. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Geniet nog een keer na van de comeback tijdens de vorige derby

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Joost Kooistra nieuwe teammanager FC Groningen

2 dagen geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump