string(9) "claudebot"

Debutant Manu Koning van de wedstrijd na duel met Twente.

Maandag 06 februari 2023 om 09:37

Debutant Elvis Manu werd zondagmiddag na afloop van het thuisduel met FC Twente verkozen tot Koning van de wedstrijd. De aanvaller begon in de basis en kreeg de absolute meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Doelpuntenmaker Oliver Antman – die als invaller debuteerde voor de FC – werd tweede. Tomas Suslov kreeg genoeg stemmen voor een derde plaats.

Spelers kunnen bij een uitverkiezing tot Koning van de wedstrijd punten verdienen. Aan het einde van het seizoen wordt de speler met de meeste punten uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Wie schaart zich in het mooie rijtje en wordt Speler van het Jaar?

Puntentelling
De Koning van de wedstrijd krijgt drie punten voor het totaalklassement, de nummer 2 twee punten en de nummer 3 krijgt één punt voor de ranglijst. De speler, die na afloop van de laatste reguliere competitiethuiswedstrijd van het seizoen bovenaan staat of niet meer te achterhalen is door zijn teamgenoten, wordt uitgeroepen tot  Speler van het Jaar. Bij een gelijk puntentotaal is het aantal verkiezingen tot Koning van de wedstrijd doorslaggevend. Spelers die tijdens het seizoen vertrekken, worden geschrapt uit het totaalklassement.

Thuis- en uitwedstrijden
De Koning van de wedstrijd wordt bij ieder thuisduel gekozen door middel van een verkiezing. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete speler van de wedstrijd via een formulier op de website. Tot het laatste fluitsignaal is het mogelijk om je stem uit te brengen. Ook bij de uitwedstrijden van FC Groningen bestaat de mogelijkheid via de website te stemmen. https://www.fcgroningen.nl/koning

Het stemmen op de Koning van de wedstrijd voor de uitduels van FC Groningen in de Eredivisie loopt tot en met de maandag 12.00 uur na een gespeelde uitwedstrijd eveneens dus via het speciale formulier op de website https://www.fcgroningen.nl/koning 

Uitslag FC Twente-thuis
1 Elvis Manu 3 punten
2 Oliver Antman 2 punten
3 Tomas Suslov 1 punt

Algemeen klassement na 20 speelronden.
1 Michael Verrips 23 punten
2 Ricardo Pepi 12 punten
3 Radinio Balker 9 punten
4 Peter Leeuwenburgh 7 punten
4 Luciano Valente 7 punten
4 Florian Krüger 7 punten
4 Thijmen Blokzijl 7 punten
8 Isak Määttä 5 punten
8 Tomas Suslov  5 punten
10 Laros Duarte 3 punten
10. Elvis Manu 3 punten
10 Jan de Boer 3 punten
10 Thom van Bergen 3 punten
10. Johan Hove 3 punten
15. Oliver Antman 2 punten
15 Ragnar Oratmangoen 1 punt

Gerelateerd nieuws.

01:59
2 uur geleden

FC Groningen begint aan finale van het seizoen

21 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

24 uur geleden

Speelt FC Groningen straks in het shirt van jouw dromen?