string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

De Roover wacht operatie.

Woensdag 03 december 2008 om 15:34

Sepp De Roover gaat vrijdag in Rotterdam onder het mes. De Belgische verdediger van FC Groningen wordt na aanhoudende liesklachten geopereerd. Zijn herstel zal enkele weken vergen.

De Roover kreeg gedurende de eerste helft van het seizoen te kampen met klachten, die wezen op overbelasting. Na een paar wedstrijden rust sloot de rechtsback langzaam maar zeker weer aan bij de groep. De Roover zat voor de competitietopper tegen AZ weer bij de selectie. Hij bleef echter de volle negentig minuten op de bank.
Toch weer last
“Tijdens de warming up van dat duel kreeg ik toch weer last. Het voelde niet goed. Daarop is besloten me nader te laten onderzoeken. Dat heb ik gisteren (dinsdag – red.) in Rotterdam laten doen”, vertelt De Roover. “De uitkomst was dat ik drie weken volledige rust zou moeten nemen en als ik dan al pijnvrij zou zijn, het bovendien maar de vraag was of de klachten de rest van het seizoen zouden wegblijven. Een ander voorstel was om me op zeer korte termijn te laten opereren.”
De beste optie
Overleg met de medische en technische staf resulteerde in de laatste variant. “Daarover waren we het met elkaar eigenlijk vrij snel eens”, zegt De Roover. “Gezien de situatie was dit de beste optie. Ik kan vrijdag al geholpen worden en voor het herstel staan zo’n vier weken. Normaal gesproken moet ik na de winterstop weer volledig kunnen aansluiten bij de groep en ga ik in de tweede week van januari gewoon mee op trainingskamp naar Marbella.”

Gerelateerd nieuws.

3 minuten geleden

Volle Noordtribune tegen Den Bosch, nog kaarten op overige tribunes

4 uur geleden

René Dale nieuw lid stichtingsbestuur FC Groningen in de Maatschappij 

4 uur geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord