string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

De Leeuw weer terug voor derby; Tibbling niet inzetbaar.

Vrijdag 29 april 2016 om 15:13

FC Groningen gaat zondagmiddag op bezoek in het Abe Lenstra Stadion voor de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen. Trainer Erwin van de Looi kan in Friesland niet beschikken over middenvelder Simon Tibbling, die kampt met een knieblessure. Clubtopscorer Michael de Leeuw keert terug in de wedstrijdselectie.

De Leeuw miste anderhalve week geleden het thuisduel met Roda JC, maar is hersteld van een kwetsuur aan zijn hamstring. Simon Tibbling begon in de wedstrijd tegen de Limburgers op de bank vanwege vocht in zijn knie en viel na rust in. De knieblessure van de Zweed is dermate serieus dat Tibbling zondag de wedstrijd tegen sc Heerenveen moet missen.
Aderlating
“Dat is wel een aderlating,” beaamt trainer Erwin van de Looi tijdens het wekelijkse perspraatje. “Tibbling is tegen Roda al niet begonnen in de basisopstelling vanwege vocht in zijn knie en dat is daarna verergerd. Zijn knie is onrustig en daarom zal hij niet meegaan naar Heerenveen. Ook Mimoun Mahi en Jarchinio Antonia zijn niet inzetbaar. Mahi is niet wedstrijdfit, Antonia nog niet hersteld van zijn liesblessure.”
Tegenover de afwezigheid van dit drietal staat de terugkeer van Michael de Leeuw. De clubtopscorer was tegen Roda JC afwezig, maar staat zondag weer tot de beschikking van zijn oefenmeester. “De Leeuw is weer fit en hij heeft deze week goed kunnen trainen,” aldus Van de Looi.
Vraagteken
Achter de namen van Alexander Sørloth en Dino Islamovic staat voor de wedstrijd tegen de Friezen nog een vraagteken. De Noor Sørloth is ziek geweest en zijn Zweedse collega-aanvaller Islamovic kent een lange revalidatieperiode vanwege een knieblessure. “We zullen morgen bekijken hoe Sørloth ervoor staat. Islamovic is er lang niet bij geweest, maar traint al langere tijd weer mee, dus ook achter zijn naam staat nog een vraagteken.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen