string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw vraagteken, Lindgren nog afwezig voor duel met Willem II.

Vrijdag 16 oktober 2015 om 15:35

FC Groningen moet het zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Willem II nog altijd doen zonder de geblesseerde Rasmus Lindgren. De aanvoerder liep in het uitduel met Ajax een enkelblessure op en is nog niet hersteld. Michael de Leeuw was afgelopen dagen wat ziekig en trainde vrijdag niet mee. Over zijn inzetbaarheid wordt zaterdag op de wedstrijddag een beslissing genomen.

Trainer Erwin van de Looi begroette afgelopen week de internationals weer op het trainingsveld van Sportpark Corpus den Hoorn en werkte met een vrijwel fitte selectie richting de thuiswedstrijd tegen Willem II. “De jongens van Jong Oranje en Jong Slowakije zijn weer ingestroomd en dat ziet er allemaal goed uit,” aldus Van de Looi. “Alleen Rasmus Lindgren is nog niet fit en Michael de Leeuw is een vraagteken.”
Volgens schema
Lindgren is geblesseerd aan zijn enkel en werd ook nog niet terugverwacht. Volgens de trainer van de bekerhouder loopt het herstel van zijn aanvoerder volgens schema. “Door de vele wedstrijden die nu weer gaan komen en elkaar snel opvolgen, is het ook lastig om er een termijn aan te koppelen. We spelen veel en belangrijke wedstrijden en dus moet je fit genoeg zijn om mee te kunnen doen. Ik hoop dat Rasmus volgende week weer wat dingetjes op het veld kan doen.”
Michael de Leeuw voelde zich de laatste dagen wat ziekig. De reserve-aanvoerder trainde donderdag nog wel mee, maar liet zich vrijdag bij de afsluitende training niet op het trainingsveld zien. Over zijn inzetbaarheid wordt zaterdag, op de wedstrijddag, een beslissing genomen. “De Leeuw voelde zich niet helemaal goed, maar had geen koorts. Het is niet zodanig dat hij niet had kunnen trainen, maar hij voelde zich niet lekker. Gisteren (donderdag – red.) was dat ook al zo en toen heeft hij wel op het veld gestaan, vandaag (vrijdag – red.) hebben we er voor gekozen hem uit de training te laten.”
Starten
Van de Looi kon vrijdagmiddag bij het perspraatje ter voorbeschouwing op het duel met Willem II nog niet aangeven of hij De Leeuw morgenavond om 18.30 uur op het wedstrijdformulier verwacht. “We gaan het wel zien of hij kan spelen. We hebben een goede groep en ook voor De Leeuw geldt dat hij gewoon fit moet zijn om te spelen. Ben je dat niet; vergroot het alleen maar de kans op blessures of heb je weer extra herstel nodig, terwijl de wedstrijden zich in hoog tempo opvolgen. Als De Leeuw niet fit is, zal Jesper Drost starten. Hij is een zeer goede vervanger, maakt de laatste tijd een uitstekende indruk op ons en wij hebben veel vertrouwen in hem.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard