string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw nog niet inzetbaar tegen Ajax.

Vrijdag 30 augustus 2013 om 14:59

FC Groningen speelt zondagmiddag om 12.30 uur de thuiswedstrijd tegen Ajax in Euroborg. Voor deze wedstrijd ontbreken zes spelers in de selectie van trainer Erwin van de Looi. De inzetbaar van Género Zeefuik wordt zaterdag nog bekeken.

Naast de langdurig geblesseerden Henk Bos en Nick Bakker is Michael de Leeuw wegens een enkelblessure nog altijd niet inzetbaar. Krisztian Adorjan en Timo Letschert zijn geschorst door de KNVB naar aanleiding van hun rode kaarten. Lorenzo Burnet is door de trainer teruggezet naar de B-selectie.
Zeefuik
Het betekent dat Tom Hiariej en/of Hilal Ben Moussa en/of Emil Johansson voor het eerst hun opwachting zullen maken bij ‘de achttien’. Género Zeefuik trainde vrijdag weer volledig met de groep. Zijn inzetbaarheid wordt zaterdagochtend op de laatste training nog bekeken.
Trainer Erwin van de Looi: “Género kampt met een enkelblessure. Hij viel aardig in tegen Go Ahead Eagles en is duidelijk op de weg terug. Hij oogt fit en maakte loopacties in de diepte. Zo kreeg hij ook zijn eerste kans in Deventer. Helaas viel hij maandag na een halfuur uit bij de Beloften. Vandaag (vrijdag – red.) stond hij voor het eerst weer op het veld en we zullen morgen bekijken of hij bij de selectie voor Ajax zit.”
Tegenstander
Zondag komt Ajax naar Euroborg: “Zij blijven volgens mij kampioenskandidaat nummer één. Het is het lot van iedere club in Nederland dat ze hun beste spelers kwijtraken. Wij afgelopen zomer aan Aston Villa en Celtic en zij aan Tottenham Hotspur en Atletico Madrid. Maar een club als Ajax is uitstekend in staat dat weer op te vangen. Ze hebben genoeg opties.”
“Wij kijken ook zondag weer vooral naar onszelf. Als wij de zaken voor elkaar hebben die wij voor elkaar moeten hebben dan wordt het een prima wedstrijd. Kom je in de duels of niet? Tonen we lef of niet? Als we de ruimtes klein houden en de ploeg goed ‘aansluit’ en wij bovendien durven te voetballen, dan komt het goed.”
“Dit soort thuiswedstrijden in een volle Euroborg zijn de mooiste wedstrijden. Afgelopen seizoen hadden we twee keer weinig in te brengen tegen Ajax in Euroborg en dat moet anders. We willen het ook anders en hebben er een goed gevoel bij. De spirit is goed en iedereen wil hartstikke graag!”

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren