De Leeuw nog een jaar langer door bij FC Groningen

1 mei 2022

Michael de Leeuw is ook komend seizoen 2022/2023 speler bij FC Groningen. De optie in het huidige contract van de 35-jarige aanvaller is gelicht. Na zijn actieve carrière wordt De Leeuw de mogelijkheid geboden een trainerscursus te volgen en werkzaam te zijn binnen de Opleiding van de Trots van het Noorden.

De Leeuw

De in Groningen woonachtige De Leeuw begon afgelopen zomer aan zijn tweede periode in het groen-wit, waarvoor hij tussen 2012 en 2016 al in 137 officiële duels uitkwam. Daarin scoorde hij 55 keer. Dit seizoen staat de teller op dertig officiële wedstrijden, waarin hij zes treffers produceerde. In totaal speelde De Leeuw al meer dan vierhonderd wedstrijden in het betaald voetbal, waarin hij 155 doelpunten maakte. De in Goirle geboren Brabander won in 2015 met FC Groningen de KNVB beker. Tussen 2016 en 2021 speelde de aanvaller voor Chicago Fire in Amerika en FC Emmen. Voor zijn eerste periode bij FC Groningen kwam De Leeuw uit voor BV Veendam en De Graafschap.
 
De Leeuw is blij dat hij nog een jaar kan vastplakken aan zijn actieve carrière. “Ik voel me nog steeds fit en ik denk nog voldoende waarde te kunnen hebben voor het team. Ik ben nog hongerig en blijf jagen op doelpunten. Naast succesvol zijn met het team heb ik ook nog persoonlijke doelen die ik wil bereiken, bijvoorbeeld de grens van honderd Eredivisiedoelpunten. Dat is een ambitieus streven – want ik sta nu op 86 goals – maar als je doelen stelt, moet de uitdaging in mijn ogen groot zijn.”
 
Daarnaast heeft De Leeuw 51 Eredivisietreffers namens FC Groningen achter zijn naam staan. Daarmee heeft de spits all-time clubtopscorer Peter Houtman in het vizier, die op het hoogste niveau voor FC Groningen 62 keer doel trof.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over de contractverlenging van De Leeuw: “Michael laat zien nog steeds van waarde te zijn voor het team. Bovendien heeft hij als aanvoerder in en buiten het veld een belangrijke rol. Michael is een prettige persoonlijkheid en ware ambassadeur voor FC Groningen. Wij feliciteren hem hartelijk met zijn contractverlenging en wensen hem nog heel veel succes; dit en volgend seizoen.”

de leeuw 1

Laatste nieuws