string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Mezelf niet voorbij lopen om me te bewijzen’.

Vrijdag 19 september 2014 om 14:18

FC Groningen startte dit Eredivisie-seizoen, in de eerste vijf speelronden, vijf keer met hetzelfde basiselftal. Door de schorsing van Rasmus Lindgren is trainer Erwin van de Looi komende zondag tegen FC Utrecht genoodzaakt minimaal één wijziging in zijn startopstelling te maken. Michael de Leeuw is één van de gegadigden de plaats op het Groningse middenveld in te nemen.

De Leeuw kwam dit seizoen in alle vijf wedstrijden in actie, maar moest het vijfmaal doen met een invalbeurt. Hij maakte daarin drie doelpunten voor de Trots van het Noorden. Mocht de aanvallende middenvelder komende zondag in Utrecht in de basisopstelling beginnen, is dat voor de eerste keer sinds 2 maart van dit jaar.
Vergrootglas
“De laatste keer dat ik in de basis stond, was in de thuiswedstrijd tegen Cambuur van vorig seizoen,” weet De Leeuw zich te herinneren. De middenvelder moest zich toen na ongeveer een uur laten vervangen vanwege een blessure. “Ik hoop dat ik het zondag vanaf het begin kan laten zien zodat ik vaker in de basis kom te staan. Het is niet zo dat de wedstrijd van zondag extra druk met zich meebrengt, maar je weet wel dat er met een vergrootglas naar je wordt gekeken.”
De Leeuw bekent dat een plek in de beginopstelling een andere wedstrijdspanning met zich meebrengt dan wanneer een voetballer op de bank begint. “De voorbereiding is een beetje anders en je bent toch iets meer gespannen. Het is niet zo dat je niets voelt wanneer je op de bank zit, maar de wedstrijdspanning is op een andere manier aanwezig als je mag starten.”
Uiterste best
Als trainer Van de Looi zondag voor De Leeuw kiest, weet de Brabander wat er van hem wordt verwacht. “We moeten zorgen dat we er goed druk op krijgen en ik moet sterk zijn aan de bal. Wanneer we in het strafschopgebied van de tegenstander zijn, moeten we de kansen afmaken. Ik zal mezelf niet zomaar voorbij gaan lopen om me te bewijzen en gewoon net als anders mijn uiterste best doen voor het team.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’