De Leeuw keert terug in selectie voor Feyenoord

10 december 2021

FC Groningen trapt zondagmiddag in de eigen Euroborg om 14.30 uur af tegen Feyenoord. In het duel met de nummer 2 van Nederland kan hoofdtrainer Danny Buijs weer beschikken over één van zijn aanvoerders; Michael de Leeuw. De aanvaller moest de competitiewedstrijden tegen Fortuna Sittard en PEC Zwolle aan zich voorbij laten gaan, maar is tegen Feyenoord weer inzetbaar. Daarentegen ontbreken de geblesseerden Daleho Irandust en Radinio Balker en de zieke Damil Dankerlui. 

FC Groningen – Feyenoord is een competitieduel uit speelronde 16 van de Eredivisie. De historische ontmoetingen tussen beide ploegen in Groningen zijn in balans. FC Groningen bleef de laatste vier competitiewedstrijden ongeslagen en behaalde daarin acht punten. In de laatste acht Eredivisieduels leed FC Groningen slechts één nederlaag (uit bij N.E.C.).

Weg omhoog
Niettemin staat de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs op de ranglijst nog niet op de plek (12e) waar het wil staan en zoekt de Trots van het Noorden de weg omhoog. Feyenoord is daarbij zondag een uitdagende tegenstander, stelt Buijs. “Ik verdiep mij altijd in elke tegenstander, maar Feyenoord volg ik daarnaast met meer dan gemiddelde belangstelling omdat bij die club een groot deel van mijn verleden ligt en ik er ook nog veel mensen ken.”
 
“Feyenoord doet het dit seizoen heel goed. De vorige trainer (Dick Advocaat – red.) heeft hiervoor in mijn ogen de basis gelegd, door veel jonge spelers in te passen de afgelopen seizoenen. Daarnaast verdient mijn collega Arne Slot een groot compliment. Ik ken hem goed, heb samen met hem de trainerscursus gevolgd en het is heel knap hoe snel hij zijn visie en manier van spelen op de spelersgroep van Feyenoord heeft weten over te brengen. Feyenoord is altijd een topclub, maar doet dit jaar ook echt weer mee in de top van Nederland.”

Toch ziet Buijs kansen. “We hebben vaker laten zien dat we het een topclub lastig kunnen maken en dat gaan we ook zondag weer proberen. Het is echter dan wel dubbel zuur dat we daarbij in eigen huis niet de fanatieke steun van onze eigen trouwe aanhang hebben. Een uitverkocht stadion kan zeker in dit soort wedstrijden een extra factor zijn bij het halen van een resultaat.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met Feyenoord. De competitiewedstrijd in speelronde 16 staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Laatste nieuws