string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

De Leeuw: ‘Kansen liggen op fifty-fifty’.

Woensdag 11 mei 2016 om 15:01

Michael de Leeuw werd dit seizoen topscorer in de reguliere competitie en zag de afgelopen wedstrijden aanvoerder Rasmus Lindgren viermaal scoren in zes optredens. In de uitwedstrijd tegen Feyenoord maakte De Leeuw zijn meest recente goal, nummer 9 van 2016/2017. "We zijn momenteel een rotploeg om te verslaan," weet de aanvaller die na dit seizoen vertrekt.

Afgelopen zondag speelden FC Groningen en Heracles Almelo in de laatste reguliere Eredivisiespeelronde tegen elkaar. Doordat Heracles en Groningen als nummer 6 en 7 eindigden, treffen de ploegen elkaar donderdagavond om 18.30 uur opnieuw. “We weten dat elke tegenstander in de play-offs een goed niveau heeft, al zijn wij de enige die afgelopen weekend heeft gewonnen. We zijn bovendien de laatste weken een rotploeg om te verslaan. Het is moeilijk scoren tegen ons en we weten zelf op de beslissende momenten wel toe te slaan.”
Resultaat
En daarin legt De Leeuw ook meteen de verklaring bloot voor de ongeslagen reeks van zes duels. “Daarvoor zaten we in een fase met pittige tegenstanders en wedstrijden waarin die bal steeds net niet lekker viel en we bovendien achterin te onzorgvuldig waren. Met alle ervaring die we hebben, is het zaak in Euroborg  in ieder geval een gunstig resultaat te halen en het liefst geen goal tegen te krijgen. Op voorhand denk ik dat de vier ploegen zeer aan elkaar gewaagd zijn. De kansen liggen op fifty-fifty.”
Captain
Zijn teamgenoot en aanvoerder Rasmus Lindgren sluit zich bij de woorden van De Leeuw aan. De Zweed, die eveneens bezig is aan zijn afscheidstournee door Nederland werd afgelopen zondag door het Dagblad van het Noorden beloond met een negen als rapportcijfer en eindigde door zijn uitverkiezing als Essent Man of the Match als tweede in de verkiezing van Essent Speler van het Jaar.

“Tussen Groningen en Heracles denk ik dat het 50/50 is over twee wedstrijden, beide ploegen zijn goed in vorm. Zij hadden tot zondag een reeks van zeven ongeslagen wedstrijden en wij zijn alweer zes duels op rij ongeslagen.”

“Wij hebben laten zien dat we altijd goed zijn in de slotfase van het seizoen en nu hopen we dat opnieuw te kunnen laten zien. Te beginnen in een vol en sfeervol Euroborg op donderdagavond!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam