string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

De Leeuw: ‘Hopen dat de eindsprint nog even doorgaat’.

Vrijdag 06 mei 2016 om 14:20

FC Groningen sluit zondagmiddag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Bij winst is de Trots van het Noorden sowieso verzekerd van de play-offs en mag het zich opmaken voor het toetje van het seizoen. Bryan Linssen komt zondag zijn oude ploeggenoten tegen. Rasmus Lindgren en Michael de Leeuw vertrekken deze zomer bij de FC en worden aan het einde van de wedstrijd in het zonnetje gezet.

Door de goede reeks met 13 punten uit vijf duels is FC Groningen helemaal in de race voor een play-offplaats. In tegenstelling tot de vorige weken heeft de FC plaatsing weer in eigen hand. Michael de Leeuw verwacht niet dat hij zondag zijn laatste duel in Euroborg speelt.
Goede fase
“Ik heb het gevoel dat wij de play-offs gaan halen en dus denk ik niet dat het zondag mijn laatste wedstrijd voor FC Groningen is,” zegt De Leeuw. “We zitten in een goede fase en ik verwacht dat we het niet weggeven. We moeten winnen, want we willen niet afhankelijk zijn van de uitslagen op andere velden. Heracles kan vrijuit voetballen, maar zullen ook willen winnen om met een goed gevoel de play-offs in te gaan.”
Sinds De Leeuw in Euroborg speelt, heeft de ploeg ieder jaar de competitie sterk gefinisht. “We hebben inderdaad al vier seizoenen een goede eindsprint en dit jaar weer. Laten we hopen dat deze sprint nog even doorgaat.”
Aanvoerder
Net als De Leeuw is ook Rasmus Lindgren bezig aan zijn laatste wedstrijden in het shirt van FC Groningen. De captain weet wat zijn ploeg te doen staat tegen Heracles Almelo en neemt vertrouwen mee uit de goede reeks van zijn team. “Vertrouwen en teamspirit,” aldus Lindgren. “Het voetbal is niet altijd groots, maar de teamspirit is goed en we staan compact. De situatie is nu anders dan in de afgelopen wedstrijden omdat we plaatsing in eigen hand hebben, maar het doel is hetzelfde. We moeten de wedstijd winnen en drie punten pakken.”
Oud-ploeggenoten
Bryan Linssen kwam afgelopen zomer over van de tegenstander van aankomende zondag; Heracles Almelo. Eerder dit seizoen gaf de buitenspeler aan nog in de ‘App-groep’ te zitten van de Almelose selectie. “Die heb ik per ongeluk verwijderd en daar ben ik dus uit,” lacht Linssen. “Ik heb wel contact gehad met een paar jongens en het is leuk om ze weer te zien.”
Heracles is in tegenstelling tot FC Groningen al geplaatst voor de play-offs. Linssen denkt niet dat zijn voormalig ploeggenoten het daardoor rustig aan gaan doen. “Ik heb nog nooit een wedstrijd gespeeld met het idee dat er niks meer op het spel stond. Je speelt altijd om te winnen en dat zal Heracles ook doen en dus verwacht ik een mooie wedstijd. Wij moeten winnen en weten wat er op het spel staat.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’