string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Het liefst een thuiswedstrijd’.

Woensdag 31 oktober 2012 om 00:00

Weer was het Michael de Leeuw die als matchwinner van het veld in Euroborg liep. De aanvallende middenvelder maakte in het bekerduel met ADO Den Haag de enige goal van de avond en kopte zijn team naar de laatste 16 in het KNVB-bekertoernooi.

“Dat went nooit,” antwoordde De Leeuw op de vraag hoe het voelt om alweer matchwinner te zijn. De middenvelder vond echter dat het hele team een compliment verdiende. “We hebben goed gespeeld en veel strijd geleverd. Achterin stond het goed en we scoorden uit een mooie aanval waarin de bal van Andraz Kirm perfect op maat was. Zo wil ik ze graag.”
De Leeuw is topscorer van FC Groningen, maar miste in de laatste wedstrijden toch ook enkele grote kansen. Deze keer was de eerste kans direct een doelpunt. “Het was de vorige weken niet altijd even effectief en dat was het vanavond wel. Zoiets is goed voor het vertrouwen en dus goed voor het team.” Ook in de wedstrijd tegen ADO Den Haag had De Leeuw een extra doelpunt kunnen maken toen hij een rebound tegendraads tegen de keeper kopte. “Ik wilde de bal ik de openliggende hoek inkoppen, maar de keeper pakte de inzet goed.”
De Leeuw werd in de slotfase van de wedstrijd gewisseld. Vanwege de kleine marge werd het duel nog even spannend. “Dan zit je nog wel even met het zweet tussen de billen op de bank, maar uiteindelijk hebben we weinig weggegeven. Wie we in de volgende ronde loten, maakt me niet zoveel uit, het liefst heb ik een thuiswedstrijd.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren