string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

De Leeuw: ‘Extra zuur’.

Donderdag 19 december 2013 om 22:23

FC Groningen is er niet in geslaagd donderdag de kwartfinales te bereiken van het bekertoernooi. Hoewel de Trots van het Noorden veel kansen creëerde, lukte het niet om te scoren. Positief was de terugkeer van Género Zeefuik, die na een lange hamstringblessure zijn eerste minuten weer maakte. De teleurstelling van de uitschakeling overheerste echter bij de aanvaller. Collega-spits Michael de Leeuw sprak na afloop over een onnodige nederlaag.

“Het was zeker onnodig,” aldus De Leeuw. “Het voetbal was wellicht niet top, maar als je zoveel goede kansen creëert, moet je minimaal twee goals maken. Het feit dat we die kansen krijgen, is natuurlijk goed, maar dan moet je ze wel afmaken. Als je niet scoort, win je niet.”
Geen excuus
Zelf kreeg De Leeuw ook enkele goede mogelijkheden. “Ik krijg drie grote kansen en daar moet ik er eentje van maken. Natuurlijk pakt de keeper een paar goede ballen, maar dat mag geen excuus zijn. Ik denk dat we zeker meer hadden verdiend en omdat verlies direct uitschakeling in het bekertoernooi betekent, is dat extra zuur.”
Género Zeefuik maakte donderdagavond tegen NEC zijn rentree in wedstrijdselectie na lang blessureleed. De aanvaller viel met nog ruim een kwartier te spelen in bij de ploeg van trainer Erwin van de Looi. “Ik ben er lang uit geweest dus het is fijn om weer terug te zijn, maar de teleurstelling van het verlies weegt op dit moment zwaarder.”
Lang werd rekening gehouden met het feit dat  Zeefuik pas na de winterstop terug kon keren in het elftal. “Normaal gesproken begin je weer in de Beloften, maar die tijd was er niet. Mijn doel is altijd geweest om de laatste wedstrijd voor de winterstop te halen. De trainer kwam deze week naar me toe met de vraag hoe ik me voelde en dat ik er rekening mee moest houden dat ik weer bij de wedstrijdselectie zou zitten. Als ik me niet goed genoeg had gevoeld, had ik dat ook gezegd. Het heeft geen zin om weer een scheur op te lopen en er lang uit te zijn.”
Sleuren
Zeefuik moest in de laatste fase van de wedstrijd oorlog maken in het strafschopgebied van de tegenstander. In zijn eerste actie was de spits direct gevaarlijk. “Ik raakte de bal niet,” geeft Zeefuik eerlijk toe. “Ik hou van sleuren met mensen om me heen, zo is mijn spel. Dat ging niet eens slecht, maar helaas hebben we deze wedstrijd wel verloren. We hebben er als team alles aan gedaan de stand om te buigen. Nu is het zaak dat we ons snel opladen voor zondag.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen