string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

De Koe en Van Kaam tekenen voor twee jaar.

Donderdag 11 juli 2019 om 11:43

Milan de Koe en Joël van Kaam hebben woensdagmiddag in het TopsportZorgCentrum hun handtekening gezet onder een overeenkomst voor de duur van twee seizoenen. De beide 17-jarige spelers maken dit seizoen deel uit van de selectie van FC Groningen onder-19.

dekoe-mjf

Milan de Koe kwam in 2013 vanuit SJO TLC binnen in de opleiding bij FC Groningen/Cambuur D2. Twee jaar later maakte de verdediger de overstap naar de C2 en in 2016 ging hij spelen bij de onder-15. Na twee seizoenen onder-17 maakt hij deze zomer de overstap naar FC Groningen onder-19, het oudste team binnen de opleiding. De Koe is geboren in Groningen en woonachtig in Zuidhorn en trainde de eerste weken van deze voorbereiding mee met de eerste selectie.

Broer
Joël van Kaam is geboren en getogen in Delfzijl en kwam in 2013 vanuit vv Appingedam in de opleiding van FC Groningen. De vleugelaanvaller doorliep vervolgens alle elftallen en maakt dit seizoen zijn opwachting in FC Groningen onder-19. Van Kaam was net als De Koe onderdeel van het kampioensteam, FC Groningen onder-17 dat afgelopen seizoen de landstitel in de wacht sleepte. Ook hij trainde de eerste weken van de voorbereiding mee van de eerste selectie. Joëls oudere broer Daniël is dit seizoen onderdeel van de eerste selectie.

Contracten
Naast de 25 spelers in de eerste selectie heeft FC Groningen nu negen spelers binnen de opleiding onder contract: Leonel Miguel, Milan de Koe, Thomas Poll, Nikolas Talo, Oskari Sallinen, Remco Balk, Joël van Kaam, Tomas Suslov en Romano Postema.

vankaam-mjf

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

5 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord