string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

De kleuren van… Rob Groen.

Dinsdag 07 mei 2024 om 14:14

Rob Groen is een bekend gezicht bij veel FC-supporters. Groen is onder andere beheerder van het Supportershome en al vele jaren fanatiek supporter van de Trots van het Noorden. Groen draagt de clubkleuren letterlijk en figuurlijk met zich mee. Maak kennis met Rob in de eerste aflevering van ‘De kleuren van…’

Groen zit al bij Rob in de naam, het wit voegt hij er aan toe waardoor de clubliefde voor FC Groningen daadwerkelijk komt bovendrijven. Het zijn voor de beheerder van het Supportershome de belangrijkste kleuren in het leven. “De kleuren van de Stad, het komt overal in terug. Groen-Wit bij FC Groningen is voor mij een soort familie, ergens bij horen, saamhorigheid. Groen-wit, daar doe je alles voor.”

Het groen-wit verbindt mensen. Er ontstaan vriendschappen op de tribunes en in het Supportershome waar leden van de FC Groningen Supportersvereniging na wedstrijden samenkomen. “Er komt zoveel emotie los bij deze club, ik heb vrienden zien huilen op de tribunes en laat ik het maar toegeven. Ook ik ben daar één van geweest na de promotie in 2000.”

Rob Groen is geboren in de Oosterparkwijk en groeide op met de club die wekelijks in dezelfde wijk schittert in Stadion Oosterpark. “Vanaf mijn achtste ben ik supporter, van GVAV en later FC Groningen.” Groen kende mooie tijden in de Groningse volkswijk met het stadion als middelpunt. Ook in Euroborg komen clubgevoel en kleuren samen. “Het stadion is voor een groot deel groen, het veld is groen, ja door mijn naam voel ik me daardoor wellicht nog extra verbonden.”

Bekijk de aflevering van ‘De Kleuren van… Rob Groen’ via onderstaande videoplayer. Rob vertelt hierin unieke anekdotes over de promotie in 2000, de bekerwinst in 2015 en Luis Suàrez als gast in het supportershome.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Perspresentatie directeur Van Mosselveld bij FC Groningen

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

1 maand geleden

De Kleuren van… Focko Onnes