string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

De eerste foto’s uit Qatar; tweede duel verloren.

Woensdag 17 december 2008 om 11:24

FC Groningen C2 is nog één dag in Qatar, de laatste training is afgewerkt. Vanmiddag speelt het team van trainer Erik Muntendam de tweede en laatste wedstrijd in Doha.

Gisteravond is het team wezen winkelen in één van de grootste en mooiste ‘shopping malls’ in Qatar. De jongens hebben zich prima vermaakt in het overdekte winkelcentrum waar alles aangekleed was als een dorp op zich. Winkels, een watertje met gondels, een ijsbaan, en het plafond was aangekleed als een blauwe lucht. Gelukkig begon het niet te regenen… De buitentemperatuur was nog steeds 15 graden.

Jan Jaap Schmaal, Marcel van Buuren en Peter Meindertsma (ex Heerenveen-jeugdtrainer) waren zo hartelijk om een kopje koffie te drinken met de Nederlandse begeleiding. De jongens vermaakten zich prima en hadden veel lol tussen tal van culturen. Naast de gesluierde eigen bevolking liepen er Japanners, Chinezen, Europeanen, Pakistani enzovoorts. De drie Nederlanders zijn vooral van toegevoegde waarde als het gaat om inlichtingen, informatie en kennis.

Over Nederlanders gesproken. Tijdens de training heeft de begeleiding uitvoerig gesproken met Lucian Ilie (ex FC Groningen). Ilie trainde een clubteam in Qatar, maar is momenteel zoekende naar een nieuwe club. Trainers worden net zo gemakkelijk op straat gezet, als een volle vuilniszak. De Roemeense middenvelder (speelde vanaf 1992 twee jaar voor de FC) informeerde gelijk naar Grafton Holband, Theo Huizenga en Henk Veldmate. Hoe klein is de wereld?

Inmiddels is het team terug op de kamer en wordt begonnen met de voorbereiding op de wedstrijd. Na de lunch wordt een korte rust ingelast om rond 14.30 uur richting Pitch 4 te gaan. Pitch 4 is een veld, liggend op het Aspire-complex, met andermaal een perfecte grasmat. Aan het veld zal het niet liggen.

De tactiek voor vanmiddag is reeds doorgenomen. Na het eerste duel zijn de zwakheden blootgelegd en om ook in de tweede helft meer initiatief te kunnen tonen zijn de accenten enigszins verlegd. Wellicht komt Ronald de Boer nog een kijkje nemen bij de wedstrijd, de Nederlandse trainers hebben contact met de voormalige international gehad. Voor de jongens zou het een enorme verrassing zijn.

Toevoeging: De C2 verloor het tweede oefenduel met 4-0. Dat was ook al de ruststand. Een verslag volgt donderdag op deze website.

De eerste zijn meegestuurd vanuit Qatar. Deze foto’s zeggen waarschijnlijk meer dan alle verslagen bij elkaar. Dit was het derde en laatste verslag vanuit Qatar. Na de wedstrijd vertrekt FC Groningen C2 om 20.00 uur (18.00 uur Nederlandse tijd) richting vliegveld en vertrekt om 00.01 uur (22.01 uur) richting Nederland. Vanuit Nederland volgt donderdag het vierde verslag over de wedstrijd en de terugreis.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen