string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

De Aanpakkers: tegenslagen omzetten in positiviteit.

Woensdag 01 juni 2022 om 16:00

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit beweegprogramma wil de Trots van het Noorden samen met diverse andere topsportorganisaties en partners Noord-Nederland aanzetten om letterlijk in beweging te komen. De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten, onder wie middenvelder Daniël van Kaam worden een jaar lang gevolgd. Volg deze Aanpakkers en leer ze kennen nog voordat alle dromen werkelijkheid worden. 

3_3.1.1

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen. 
  
Naast Van Kaam spelen roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken. 

Britt Weerman
Britt Weerman bezit alle eigenschappen om het te schoppen tot de top van haar sport. De hoogspringster is getalenteerd, gemotiveerd en wil het beste uit zichzelf halen. Daarnaast leerde ze op jonge leeftijd hoe ze van een tegenslag iets positiefs kan maken. Een kwaliteit die Britt tegenwoordig nog steeds inzet, omdat haar lichaam en blessures zo nu en dan roet in het eten gooien. In de nieuwste aflevering van de Aanpakkers wordt de atlete beloond voor haar prestaties en praat ze over moeilijke momenten, het ‘normale’ leven en de toekomst. Ook maakt de kijker kennis met haar coach, die vertelt uit welk hout Britt gesneden is.

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven