string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

De Aanpakkers: Presteren onder druk.

Woensdag 27 juli 2022 om 16:00

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit beweegprogramma wil de Trots van het Noorden samen met diverse andere topsportorganisaties en partners Noord-Nederland aanzetten om letterlijk in beweging te komen. De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten, onder wie middenvelder Daniël van Kaam worden een jaar lang gevolgd. Volg deze Aanpakkers en leer ze kennen nog voordat alle dromen werkelijkheid worden. 

1_1.37.1

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen. 
  
Naast Van Kaam spelen roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken. 

Britt Weerman
Britt Weerman is weer fit na een periode van blessureleed. Ze springt in Apeldoorn haar eerste wedstrijd in maanden. De druk van presteren neemt toe want het WK junioren in Colombia nadert. Weerman voelt zich goed, wint de wedstrijd en springt zelfs na de opnames in de volgende wedstrijd een nieuw Nederlands record. Kan de hoogspringster de lijn doortrekken naar een succesvol WK in Zuid-Amerika. Bekijk haar voorbereiding op het mondiale toernooi in onderstaande aflevering van De Aanpakkers.

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven