string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

De Aanpakkers: Melanie Helweg: een jaar vol overwinningen.

Woensdag 18 januari 2023 om 16:13

Met een minidocumentaire over het jaar van Melanie Helweg wordt seizoen 1 van het contentproject ‘De Aanpakkers’ afgesloten. De handbikster kende een enerverend jaar waarin ze op persoonlijk vlak een belangrijke overwinning boekte en zich kroonde als Nederlands Kampioen.

Melanie kent haar hele leven al tal van uitdagingen, maar gaat er geen één uit de weg. De topsportster heeft een echte aanpakkersmentaliteit. Waar vanwege een hersenbloeding in de eerste fase van haar leven werd gezegd dat Melanie nooit zou kunnen lopen of fietsen, doet ze dat jaren later wel. Sterker nog; ze fietst op topniveau en presteert uitstekend op haar handbike.

Melanie woont omringd door andere topsporters op Papendal. “In de eerste weken was alles heel mooi, maar toen in september school weer begon en er weer een verandering bij kwam, werd het wel lastiger. Ver van huis, van familie, de mensen die erg belangrijk voor me zijn, die ik dankbaar ben voor heel veel. Ik raakte in een depressie, maar heb door goede gesprekken geleerd te denken in mogelijkheden. Het jaar 2022 is voor mij het jaar dat ik mijn depressie overwon. Ik ben volwassener geworden en heb echt stappen gemaakt.”

Op sportief gebied had de handbikster zeker iets te vieren en ook haar deelname aan het project ‘De Aanpakkers’ heeft bijgedragen aan de ontwikkeling als sporter en als mens. “Het meest trots ben ik op mijn Nederlandse titel. Dat shirt, het volkslied, al die mensen langs de kant. Heel gaaf en een moment om echt trots op te zijn.”

“Ik vond het leuk om aan De Aanpakkers mee te doen. Je leert veel wanneer je zo intensief wordt gevolgd en het is een mooi document om op terug te kijken. Het laat je nadenken over wie je bent en wat je in de toekomst nog wilt bereiken.

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen. Alle partijen blijven met elkaar samenwerken en starten binnenkort met een nieuwe reeks waarin zes andere Aanpakkers worden gevolgd.
 
Volg de Aanpakkers via YouTubeInstagram en Facebook.  

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Emoties komen los bij ereronde FC Groningen OldStars

1 week geleden

Start Module ‘Het Onderbouwfundament’ met Partnerclubs Voetbalontwikkeling

1 week geleden

Volop activiteiten in Voorjaarsvakantie